USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

За абітурієнтами стежитимуть у туалетах

14 Грудня 2009 12:43
Наступного року значно суворіше контролюватимуть процес проведення зовнішнього незалежного оцінювання. У регіонах суттєво скоротять кількість пунктів тестування та встановлять додаткове технічне обладнання.
Кількість пунктів тестування, що діяли минулого року в Львівській, Рівненській та Волинській областях, скорочено у п’ятеро. Це зроблено задля ефективного контролю за процесом, повідомляє Главпорт.net.
Найбільше турбує освітян списування в туалетах, де є непоодинокі спроби переговорів по мобільному телефону. Аби запобігти цьому, чергові на коридорах використовуватимуть пристрій, що фіксує включення телефону. «Техніка українського виробництва і не шкодить здоров’ю дітей», - зауважила керівник Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. Якщо такий факт буде виявлено, складання тесту для абітурієнта закінчиться, автоматично він пропускає рік вступу.
В окремих пунктах планують встановити додаткове відео-спостереження, а ще металошукачі, які центр має намір орендувати.
Окрім посилення застережних заходів, є нововведення щодо ідентифікації особи: кожен учасник, що зареєструвався, повинен йти на тестування з сертифікатом, де буде фото і номерна голограма. Цей документ видаватимуть персонально у пунктах реєстрації.
Нагадаємо, реєстрація на ЗНО розпочинається завтра, 15 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Anonymouse Показати IP 14 Грудня 2009 13:06
Немає більше на що грошей потратити. Краще б пустили ці кошти на боротьбу з корупцією у ВУЗах.
seal Показати IP 14 Грудня 2009 14:20
Супер. Відеоспстереження в кабінки туалетів і відразу ж трансляцію on-line в Інтернеті для любителів збочених сайтів. Я би, наприклад, не хотів щоб за мною в туалеті хтось спостерігав.
Юка Показати IP 14 Грудня 2009 14:58
незрозуміло, чому на тестування взагалі дозволяється йти з телефоном! нехай лишають їх деінде і йдуть складати іспит у майбутнє розумом, а не кмітливістю
OrestN Показати IP 14 Грудня 2009 21:17
а що болонський процес буксує? ми ж ще 20 років будемо залишатися поза межами цивілізованої Європи.
seal Показати IP 15 Грудня 2009 09:32
to OrestN 14 грудня, 21:17/ А поясніть мені будь-ласка, яке відношення болонський процес має до складання зовнішнього незалежного тестування.? По-моєму, наскільки мені відомо, практично ніякого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus