USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Замість «дружинників» патрулюватимуть козаки-добровольці

31 Травня 2010 13:09
Парламентські фракції Партії регіонів та НУ-НС пропонують Верховній раді запровадити козацьку службу - відповідний законопроект про відновлення і розвиток українського козацтва був зареєстрований у Раді.

Про це інформує ТСН.

Проектом пропонується визначити, що козацька служба - це діяльність козацьких організацій та їхніх об’єднань на основі угод про співпрацю між козацькими організаціями і центральними і місцевими органами виконавчої влади, державними організаціями, органами місцевого самоврядування.

Ці угоди мають передбачати участь козацьких формувань у забезпеченні охорони громадського порядку і держкордону України, ліквідації надзвичайних ситуацій, військово-патріотичному вихованні молоді, підготовці допризовників до служби в Збройних силах.

Основні положення законопроекту також визначають принципи і порядок створення козацьких організацій та їх об’єднань, засади їх діяльності, вимоги для членства в цих організаціях, порядок співпраці центральних і місцевих органів виконавчої влади з козацькими організаціями та їх об’єднаннями.

Згідно з текстом законопроекту, козацька організація - громадська некомерційна організація, що об’єднує громадян України на основі єдності інтересів для реалізації та захисту своїх прав і свобод та задоволення інтересів з відродження історичних, патріотичних, культурних, духовних і моральних традицій українського козацтва.

Такі організації мають право на добровільних засадах створювати або вступати між собою в об’єднання, підписувати між собою угоди про співпрацю і взаємодопомогу.

Проектом закону також пропонується визначити статус і завдання Ради українського козацтва як консультативно-дорадчого органу при президентові, передбачається діяльність відповідних рад на регіональному рівні.

Також пропонується встановити, що козацькі організації не рідше, ніж один раз на п’ять років 14 жовтня - в день українського козацтва - проводять Велику всеукраїнську козацьку раду для вирішення питань розвитку козацького руху.

На цій раді може бути обраний гетьман України, який здійснюватиме свою діяльність на громадських засадах.

Нагадаємо, раніше запровадити козацьку службу парламенту пропонував колишній Президент Віктор Ющенко. Проте його законопроект був відкликаний з Ради у зв’язку зі вступом на посаду Президента Віктора Януковича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Жорик Показати IP 31 Травня 2010 15:12
Ага давайте нациков и ментов расплодим!
VlaSSовець Показати IP 31 Травня 2010 16:00
Жора нє ізводітє сєбя ... (с) (М.Жванецький) Будемо плодити манкуртів!!!!!!!!!! =============================== Ідіотичне мавпування рАссєї. Ага, прийміть закон про козацьку службу, в армію не знайдеш охочих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus