USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

16-річного волинянина, який пише пісні про війну, нагородили медаллю

24 Жовтня 2016 08:00
16-річний волинянин Сашко Черкащин пише пісні про справжніх героїв, які захищають Україну і гинуть за нас.

Юнака з особливими потребами Олександра Черкащина у рідному Рожищі знають як талановиту і активну людину, автора текстів репових композицій під псевдонімом Пустотний. Творчість Олександра стала відомою волинянам після відзнятого відеокліпу на пісню-посвяту своєму земляку Олександру Плоцедиму, який загинув під час війни на сході України, «У вогні». Саме ця робота здобула перемогу у номінації «Краща мультимедійна розробка» на обласному конкурсі «Молюсь за тебе, Україно», після чого пісню записали уже в професійній студії, а відеороботу доопрацьовали спільно з професіоналами.

Нині юний патріот запросив рожищан на свій другий сольний виступ під назвою «Вільний птах», який відбувся у районній бібліотеці для дітей. «Вільний птах» - ще одна композиція про війну, де ворога автор порівнює з чорними птахами, а захисників України називає вільними птахами, які тисячним військом повстали на оборону рідної землі. До слова, відеокліп на пісню "Вільний Птах" на каналі ТО "Земля Роду Нашого" перейшов межу в 3000 переглядів!

Коли почалася війна на сході, музичні настрої творів Олександра Черкащина істотно змінились. Патріотичні настрої, усвідомлення відповідальності кожного особисто за долю країни – це те, що відчувається чи не в кожній композиції юного автора.

Спільна робота з Владом Козаком з Рівненщини «Крила» (хлопець створює відеоряди до пісень Саші) про кровопролиття на Донбасі, сотні загиблих українських патріотів до сліз вразила глядачів своїм змістовим навантаженням.

Щирі синівські почуття вилив автор у пісні «Троянди», яку присвятив своїй неньці, всім українським матерям, які люблять, чекають і підтримують у важку хвилину своїх синів.

Щоб змінити Україну, потрібно змінитися кожному з нас - це переконання Сашка Черкащина, яке він намагається висвітлити у своїх нових піснях, над якими працює. Бо легко нарікати на когось, когось винуватити у проблемах, важче самому долучитися до їх вирішення, переконаний юнак.

У День захисника України районне об’єднання учасників АТО нагородило Сашка Черкащина медаллю «За гідність та патріотизм», адже його твори не просто піднімають патріотизм вояків в зоні АТО, вони переконують солдатів у необхідності цієї боротьби, бо це війна за країну, в якій ти народився, за рідну землю, яку прагне загарбати ворог. Це священний обов’язок кожного свідомого українця.

Недаремно ж і на виступ Сашка Черкащина прийшли ті, хто воював на сході, аби подякувати хлопцеві за його громадянську позицію, за патріотизм, за бажання увічнити подвиг героїв, які віддали своє життя за нас з вами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus