USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Бійці АТО випробовують саперні кішки волинських умільців

18 Квітня 2015 13:20
Пристрої для знешкодження ворожих розтяжок та мін активно використовують українські солдати на сході. Нововолинські саперні кішки врятували вже не одне життя. Дехто з бійців навіть телефонує волинським волонтерам та майстрам, аби поділитися пережитим і ще раз запевнити нас усіх, що тилова підтримка дуже важлива для ефективності наших підрозділів на передовій. Про це повідомляє Нововолинськ діловий.



Спочатку, за ініціативи Олександра Богдана, Андрія Рязанова та Саши Дричика, у Нововолинську налагодили виготовлення більше сотні модернових кішок (на фото вгорі - крайня зліва).

Одначе усе частіше солдати запитують і про класичні пристрої. Звичайну саперну кішку радянського зразка майже нереально сьогодні придбати. Навіть в Інтернеті її або розкупили, або збувають утридорога.

За виготовлення необхідного обладнання знову взяли нововолинські умільці.

Запевняють, що за міцністю їхній зразок не поступається колишнім аналогам. Натомість у ціні він значно виграє.



Олександр Богдан (на фото) каже, що на цьому не зупиниться. Отримавши модернізовану, а потім ще й класичну саперну кішку, бійці просять здійснити ще спецзамовлення. Про нього обіцяє розповісти наступного разу.

Класична саперна кішка від нововолинських волонтерів за 250 гривень.

Розповіли хлопці і фронтову історію про те, як працюють їхні вироби на передовій.

Оскільки підступи до територій ДНР та ЛНР ретельно заміновані, то першими маршрут руху підрозділів відпрацьовують сапери.

Солдати запевняють, що вибухівки у терористів, хоч греблю гати. Адже вони її не шкодують. Під міни кладуть понад норму. Іноді трапляються цілі пакети аби й ящики вибухівки, встановлені сепаратистами похабно, хоча й майже відповідно до технології.

Так от. Зовсім нещодавно під час одного із відпрацювань маршрутів кішка врятувала життя українських бійців. Закинута у чагарники, вона здетонувала вибухових пристрій. Уся група військових лишилася жити. Постраждала лише кішка.

Уже наступного дня волонтери передали на фронт заміну. Сподіваються, що їхні народні вироби врятують ще не одну солдатську голову.

ЯКЩО ВИ ХОЧЕТЕ ПІДТРИМАТИ ВОЛОНТЕРСЬКИЙ РУХ У НОВОВОЛИНСЬКУ - ПОЖЕРТВУЙТЕ КОШТИ НА АРМІЮ!

Реквізити для благодійних внесків:


Номер карти для збору коштів (Приватбанк) - 5168 7572 1182 5031

Отримувач - Рязанов Андрій Володимирович.

Контактний телефон /068/562-13-30.





Текст, фото, відео - Андрій Сорока
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus