USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Хобі «волинського Кулібіна» врятувало життя більше сотні бійців

4 Січня 2016 14:05
Олександра Богдана друзі жартома називають «волинським Кулібіним». Чоловік знайшов в інтернеті і разом із іншими волонтерами налагодив масовий випуск саперних «кішок» – пристроїв для знешкодження ворожих розтяжок, гранат і мін. Про це інформує Місто вечірнє.

Це «хобі», як він каже, допомагає йому віднайти душевну рівновагу й умиротворення у вільний від основної роботи час, уже врятувало життя сотням українських воїнів в зоні бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше розповідало про нововолинських винахідників, які майструють саперні кішки, що вміло знешкоджують ворожі розтяжки у зоні бойових дій.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯК ПРИЛАД ВОЛИНСЬКИХ ВИНАХІДНИКІВ РЯТУЄ СОТНІ СОЛДАТСЬКИХ ЖИТТІВ. ВІДЕО

- Нині на нашому рахунку вже більше п’яти сотень різновидів «кішок», – розповідає Олександр, який днями продемонстрував розроблений спільно із волонтером Андрієм Рязановим новий варіант пристрою. – Це так звана розбірна «кішка», яку дуже легко і без найменших зусиль зібрати та розібрати на окремі деталі за лічені секунди, що особливо важливо для наших солдатів на фронті. Крім того, вона майже вдвоє дешевша від своїх попередниць. Її виготовлення обходиться нам десь приблизно у 55 гривень.

Виготовлено вже понад 120 таких «кішок». Заготовки для деталей пристрою (плазмове нарізання і зварювання) нам допомагає виготовляти на своєму підприємстві «Дент ТПР» приватний підприємець Едуард Суднік. Далі ці деталі потрапляють до нас, ми їх фарбуємо (процес воронінння), ставимо клеймо, випробовуємо і передаємо бійцям на схід.

До речі, після публікацій у пресі, в нас побільшало охочих долучитися до «хобі». Зокрема це підприємці Микола Шпот, Андрій Новосад, Олександр ЖУК, Олександр Курило, Ігор Тимощук та Сергій Кирпа. За кожним із них закріплено окремий процес роботи. Кошти для нас також давно вже збирають і монахи Низкиницького Свято- Успенського монастиря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ФигВам Показати IP 4 Січня 2016 14:40
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus