USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бійця з Волині від смерті врятував святий покровитель

1 Січня 2015 19:00
Молодий чоловік із села Лаврів 12 квітня цього року став звикати до нових українських реалій неоголошеної війни. Після призову, він спершу пройшов військові навчання, а згодом потрапив у зону АТО у складі вже колишньої 51-ї ОМБ. Двадцятивосьмирічному лейтенанту Миколі Денисюку вдалося вижити в «іловайському котлі».

Його батько, також Микола, зізнався, що з 18 червня не бачив свого середнього сина, відтоді, коли їздив до нього разом із районними владцями на полігон у Миколаєві.

«Увесь час ми телефоном спілкувалися. Але до самого свого поранення – 29 серпня – він не казав, що воював і під Луганськом, і під Донецьком. Снаряд розірвався поруч. Син отримав забійне поранення черевної порожнини та грудної клітини, струс мозку. Його забрали вертольотом у польовий шпиталь. Там йому зробили першу операцію. Лікар тоді подзвонив мені та сказав: «Руки-ноги цілі – буде жити», – пригадує Микола Іванович.

Він також додає, що два дні син не казав нічого про бойове поранення своїй дружині.

Згодом старший син – Олександр – вирушив за братом на Донбас. Далі – у Дніпропетровськ і Київ, у головний військовий шпиталь. Саме там німецькі фахівці запропонували пораненому з Волині безплатне лікування в Гамбурзі.

«Там йому зробили ще дві операції. Більше двох місяців був із розшитим животом. Пережив штучну кому. Мій старший син Сашко і дружина Миколи, з якою він три роки у шлюбі, поїхали до нього в Німеччину. В невістки віза була до 18 грудня. А лікар, росіянин за національністю, обіцяв, що до Нового року Микола вже має бути вдома. Але потім пораненому знову доведеться робити ще одну операцію, - констатує пан Микола.

Він щиро вдячний усім, хто увесь цей час підтримував Денисюків морально та матеріально. Зокрема, своїм односельцям, які й раніше не приховували, що поважають Миколу-молодшого.
До слова, в Лаврові у нього – свій магазин. До участі у військових діях він також активно займався будівельними та ремонтними роботами. Проте нині про великі фізичні навантаження чоловік змушений на певний час забути…

Не змогла не запитати у його батька про те, що він думає про цю неоголошену війну.

«Гадаю, що її розв’язали олігархи. Хоча зараз ніби й цивілізований світ, в якому все можна і треба вирішувати мирно. Росія споконвіку звикла правити всіма. Думаю, що Україну готували здати повністю. Наші ж діти відстоюють на сході її територіальну цілісність і гинуть не тільки за ту землю, де триває АТО, а за всю нашу державу», – розповідає батько військового.
батьки Миколи Денисюка
батьки Миколи Денисюка
Син, який має офіційну довідку учасника АТО, пообіцяв після свого повернення з Німеччини розповісти про все пережите. І хочеться вірити, що святий покровитель молодого лаврівця ще не раз допоможе йому в житті. Не даремно ж нарекли його Миколою, по-батькові він – Миколайович. До того ж, вижив у безжальних жорнах війни.

Розмовляла Світлана ЗОЗУЛЯ, фото з архіву Денисюків
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus