USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Бомбосховища на Волині затоплюють ґрунтові води

19 Листопада 2014 11:23
Лише 7% захисних споруд в області повністю готові до використання за призначенням.

Про це стало відомо під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 19 листопада.

Зі слів заступника начальника управління ДСНС в області Костянтина Романчука, фонд захисних споруд цивільного захисту Волині налічує 94 сховища усіх класів місткістю 29 806 чоловік та 254 протирадіаційних укриття місткістю 63 100 чоловік. Окрім цього, для захисту людей від деяких факторів небезпеки, що виникають в мирний час, та дії засобів ураження в особливий період використовуються споруди подвійного призначення та найпростіші укриття. Всього на обліку перебуває 481 найпростіше укриття місткістю понад 109 тисяч чоловік.

Лише 20 захисних споруд в області готові до використання за призначенням (7% від загальної кількості), 280 – обмежено готові (74%), 48 (19%) – не готові. Найгірший стан

захисних споруд у Камінь-Каширському, Ковельському, Ківерцівському, Горохівському, Рожищенському районах. Із 48 неготових споруд 38 залито ґрунтовими водами, усі потребують капітального та поточного ремонтів, а деякі – списання. Причини неготовності, окрім затоплення – ерозія та вихід з ладу систем життєзабезпечення, вихід з ладу обладнання для очистки та регенерації внутрішнього повітря, недостатня комплектація (потрібно поновлювати засоби захисту, інструменти та інше обладнання) тощо.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку є 125 споруд цивільного захисту, які кардинально різняться одна від одної. У найгірших - усе затоплено й завалено, а в найкращих - дивани з картинами. У місті хочуть розмістити вказівники до об’єктів цивільного захисту населення

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКІ БОМБОСХОВИЩА: ВІД ЗАВАЛІВ ДО РОЗКОШІ. ФОТОРЕПОРТАЖ

Також Костянтин Романчук наголосив, що цьогоріч звершується термін інвентаризації захисних споруд, натомість за станом на 1 листопада про інвентаризовано лише 203 споруди (58%) з 348 необхідних. Плани приведення в готовність до використання цих споруд розробили лише у Луцьку, Іваничівському районі та Нововолинську. Для Луцька потрібно 3,5 мільйона гривень на відновлення захисних споруд, Нововолинськ задекларував мільйон, Іваничівський район – 500 тисяч гривень.

Начальник управління ДСНС в області Володимир Грушовінчук наголосив, що, як показали військові дії на Сході України, укритися від небезпеки населенню ніде. Він звернувся до представників райрад та міських рад із закликом внести на розгляд питання про передбачення коштів для споруд цивільного захисту, аби їх знову не фінансували за залишковим принципом, як у попередні роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus