USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі бомбосховища: від завалів до розкоші. ФОТОРЕПОРТАЖ

2 Жовтня 2014 21:00
У Луцьку є 125 споруд цивільного захисту, які кардинально різняться одна від одної. У найгірших - усе затоплено й завалено, а в найкращих - дивани з картинами.

Екскурсія луцькими спорудами цивільного захисту відбулася сьогодні, 2-го жовтня. Міська влада, журналісти та працівники великих установ Луцька, керівники комунальних і державних підприємств подивилися, зможуть чи не зможуть ховатися містяни у цих приміщеннях у випадку лиха.

Першим об’єктом стало протирадіаційне укриття за адресою вулиця Винниченка, 25, яке розраховане на 150 чоловік. Балансоутримувач споруди - ЖКП №3. Тут є два приміщення для укриття населення, є приміщення для водопостачання, але воно не працює. Окрім того, в укритті немає жодних систем життєзабезпечення, вентиляції, й підвал постійно підтоплює, на стінах висять оголені електродроти, усе розфарбовано різними написами.


Другий об’єкт – бомбосховище за адресою вулиця Електроапаратна, 3. Є два об’єкти, які розраховані на 600 і 800 людей. У цих приміщеннях є необхідна система життєзабезпечення: дизель-генератор для вироблення електроенергії, вентиляція, система водовідведення і водопостачання, є лежаки для людей. Загальний стан – добре, лише приміщення потребує косметичного ремонту. Збудували його ще в радянські часи, готували як укриття на випадок атаки ядерною зброєю.


Найкомфортабельнішим сховищем є укриття під комунальним закладом «Луцька міська клінічна лікарня» з адресою проспект Відродження, 13. Тут є все, і системи життєзабезпечення, й телефонний зв’язок, і «брехунець», а ще - дивани, картини, столи, чайники та стареньке медобладнання, запасний вихід і Прапор України. Як розповів начальник управління з надзвичайних ситуацій Луцької міської ради Юрій Кирилюк, у цьому приміщенні можна ховатися навіть від ударів ядерної зброї.


Варто зауважити, що близько 40% бомбосховищ Луцька в неналежному стані. Основні проблеми: підтоплення, відсутність систем життєзабезпечення, старіння приміщень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Душман Показати IP 2 Жовтня 2014 21:57
В мікрорайоні МКБ під спортшколою другий рік живе бомж .
Лучанка Показати IP 3 Жовтня 2014 00:02
Ось видно хто і як працює. Вже Пів року воюєм , а наші начальники палець об палець не вдарили! Може хоть перед виборами щось зроблять, піар буде. Зате Буратіни ростуть як гриби.
Лучанин до Лучанка Показати IP 4 Лютого 2015 22:09
Як це не прикро визнати - Буратіни та Карабаси бувають лише в "странє дуракофф"
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2014 09:19
А може западенцам забраться на ,,, зі сходу, бо точно війну приволокут сюда!!!!!!!
Юрій до Анонім Показати IP 3 Жовтня 2014 09:34
Чмошнік, пиши на западенському або йди на... звідси.
Дмитро до Анонім Показати IP 3 Жовтня 2014 10:13
Не звертай увагу на Юрія, він америкосовський пропагандист, йому ніколи не зрозуміти принципів американської демократії для країн третього сорту
Вася до Дмитро Показати IP 4 Лютого 2015 22:11
Ти, Дімон, ото почитав і у воду пукнув... Воняє - жах!
Петро Показати IP 3 Жовтня 2014 09:24
Переселити в одне з них Романюка з канторою,може порядок наведуть... хоча , сумнівно...
просто так Показати IP 3 Жовтня 2014 09:43
А бомбосховища які використовуються як борделі, магазини, склади в кого знаходяться ключі від цих приміщень, хто власники?чи вони постійно відкриті. Хто впустить туди людей в разі небезпеки або навчання, до кого звертатись, де вхід, де надпис що там знаходиться споруда цивільного захисту населення, а не окремих осіб, мешканцям треба робити екскурсію а не керівництву, начальство спасеться й так у власних бункерах.
барабан тормозний. Показати IP 4 Жовтня 2014 20:53
По Карпенка-Карого є бомбосховище автозаводу..хай туди пан Гунчик навідається в чоботах. щоб в лайно не вступити і касці.щоб лисину не навалити..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus