USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Боєць 79 бригади став Почесним громадянином свого міста на Волині

15 Жовтня 2015 12:18
Під час 58-ої сесії Рожищенської міської ради одноголосно прийняли рішення про надання звання «Почесний громадянин міста Рожище» командиру взводу 79-ї аеромобільної бригади Збройних сил України Павлу Чайці. Про це повідомляє «Район. Рожище».

Нагадаємо, волинянин Павло Чайка – третій в історії незалежної України повний кавалер ордена «За мужність».

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ТРИ НАГОРОДИ 26-РІЧНОГО МОЛОДШОГО ЛЕЙТЕНАНТА З ВОЛИНІ

Раніше радник президента Юрій Бірюков висловив своє захоплення подвигами Павла на своїй сторінці у Фейсбуці.

З ініціативою відзначити земляка виступили одразу дві громадські організації: «Громадська рада з розвитку міста Рожище» і «Народна самооборона».

«Наближається велике державне свято − День захисника, який віднині відзначаємо 14 жовтня. Події, що відбуваються в Україні два останніх роки, підводять нас до розуміння важливості патріотичного виховання молоді, плекання з народу нації. У цьому контексті надзвичайно важливим є визнання і прославлення справжніх героїв – простих хлопців, які ризикували життям під час подій Революції Гідності й бойових дій на сході нашої країни. Вони, не жаліючи себе, захищали наше майбутнє. Тому найменше, що ми можемо зробити для них нині, – це прославити їхні імена в Україні, на Волині, чи бодай у межах нашого населеного пункту», – йдеться у поданні.

Павлові Чайці 26 років, народився у Рожищі в сім’ї медиків. Навчався у Волинському військовому ліцеї. Згодом вступив на факультет кримінального права Східноєвропейського національного університету. Як закінчив два курси, хлопця призвали в армію. Служив за контрактом. Павло у складі 79-ї аеромобільної бригади побував у всіх «гарячих точках» проведення АТО.

Указом Президента 26 лютого 2015 року командир аеромобільного десантного взводу 79-ї ОАМБр Павло Чайка за виняткову мужність і героїзм, виявлені в боях на Дебальцівському плацдармі, нагороджений орденом «За мужність» І ступеня. Минулого року нашого земляка двічі відзначили такою ж нагородою ІІІ і ІІ ступенів. Тож Павло Чайка – повний кавалер ордена «За мужність».

Раніше звернення громадських організацій підтримали на засіданні виконкому міськради. Рішення набуває чинності з моменту оголошення його на урочистостях із нагоди Дня захисника 14 жовтня 2015 року.

Нагадаємо, цього року звання «Почесний громадянин міста Луцька» отримав командир роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» майор міліції, учаснику бойових дій на сході України, кавалер ордену «За мужність» III ступеня Олександр Фацевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus