USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Боєць, який загинув в АТО, у 14 років врятував життя другові

5 Січня 2015 07:00
Боєць батальйону "Світязь" Ляшук Максим, позивний "ЯР", віддав своє життя за мир та єдність України. Хлопець після Іловайського котла довгий час вважався зниклим безвісти. Його опізнали за аналізом ДНК-експертизи.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини у рубрику "Повідом новину" написав товариш Максима Ігор, аби розповісти про те, яким був хлопець у житті.

Ігор - мешканець невеличкого села Наталин, що у Горохівському районі, розповів, що у вищезгаданому населеному пункті проживала тітка Максимової мами, до якої хлопець любив навідуватись.

"Коли Макс приїздив у село, це означало що ні мене, ні його вдома не зловити, батьки, бувало, нас годинами шукали. Максим у ті роки проживав з батьками у Луцьку. Але його манери поведінки, його інтереси не були характерні хлопчиську з міста. Ми змалечку бігали по пагорбах, лазили по деревах, ловили ящірок", - розповів Ігор.

Хлопець зазначає, що Максим завжди відрізнявся героїзмом. З цього приводу розповів історію про те, як Максим свого часу зберіг товаришу життя.

"Одного літа, на канікулах, з моєї ініціативи ми влізли у закинутий корівник. Потрапивши в одну з кімнат, я побачив біля стінки електрощитову, збоку біля неї знаходився металевий важіль. Я смикнув за нього, відкрив дверки електрощитової та почав виривати проводи. Взявшись обома руками за кабелі, я відчув як мої долоні почали самостійно зжиматися, а все тіло тремтіти, серце задало дуже високий ритм - це через моє тіло проходив струм 380 В. Коли крикнув, Максим не розгубився, він з розбігу корпусом свого тіла штовхнув мене. І я, відлетівши на метрів півтора від стінки, ще 10 хвилин не міг прийти до тями. І тільки через годину я зрозумів, що Макс врятував мені життя", - повідомив Ігор редакції.

Варто зауважити, Максимові тоді було 14 років, а Ігорю - 12.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus