USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Боєць з передової: «Мінський договір - це капітуляція. Треба йти вперед»

13 Лютого 2015 09:35
Десантник з позивним "Тайфун", який наразі боронить країну у місті Щастя, вважає, що мінські домовленості — це договір про капітуляцію України. Про це інформують наші колеги з ТСН.

"П'ятий пункт договору - амністія... Моїм солдатам бойовики живцем вирізали животи і підпалювали. Як я, як громадянин України, можу з ними ужитися? Я не хочу помсти, але я хочу, щоб суд зайнявся цими людьми. Як їх можна амністувати?", - сказав "Тайфун" в ефірі програми "Право на владу".

Десантник каже, що українська армія зараз на набагато вигідніших позиціях, воює краще, ніж бойовики.

"Наша артилерія, наші дії, ми перемагаємо, ми можемо йти вперед, а нам кажуть: зупиняйтеся, чекайте перемир'я", - скаржиться військовий.

Він згадав 5 вересня, коли оголосили перемир'я. Тоді "Тайфун" разом з підлеглими потрапили в засідку бойовиків: як наслідок - 19 зниклих безвісти і 5 загиблих, яких досі не можуть повернути.

"Що нас чекає в майбутньому? Я скажу. Сміливі люди, тут на фронті, вибрали б війну. Боягузи вибрали сором, і все одно буде війна", - сказав офіцер.

"Хто відповість, коли ми відійдемо назад, а вони підуть вперед? Я знаю, хто відповість. Український солдат відповість, український офіцер, який піде відвойовувати свою землю. Наша армія - готова, ми готові захищати нашу країну, дайте нам зайнятися цим... Ви кажете, не спали два дні? Я тут вже вісім місяців, противник 500 метрів від мене, нас постійно обстрілюють. Нам треба йти вперед", - впевнений "Тайфун".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus