USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бойові побратими подякували згорьованій матері за сина-Героя

25 Листопада 2015 15:44
Бойові побратими загиблого бійця 93-ої окремої механізованої бригади Валерія Марцинюка подякували батькам полеглого на війні воїна за те, що виховали такого мужнього та вірного товариша.

Так, громадянська панахида за загиблим бійцем відбулась сьогодні, 25 листопада, після відспівування солдата у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Вшанувати пам'ять воїна, окрім родини, прийшли представники влади, духовенства та просто небайдужі лучани.
«Сьогодні у Луцьку день жалоби. Місто сумує, бо проводжає в останню путь Героя України, нашого захисника, який віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави. За наше щасливе майбутнє, всіх, хто мешкає на території України. Висловив щирі слова співчуття родині загиблого. Я розумію, що напевно немає таких слів, якими можна було б втішити ваше горе. Але ми разом з вами будемо молитися за Валерія та всіх захисників України які полягли за суверенітет нашої держави», - звернувся до громади Луцький міський голова Микола Романюк.
Після цього усі присутні вшанували пам'ять героя хвилиною мовчання.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що з початку проведення антитерористичної операції на сході загинуло 150 волинян. Про це розповів голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Один із бойових побратимів загиблого, солдат протитанкового взводу 93 ОМБ Руслан Крутенко подякував небайдужим за те, що прийшли вклонитися пам'яті полеглого військовослужбовця: «Мені нічого додати до того, що уже сказали раніше. Скажу лиш, що дякую матері за такого сина. Це був дуже бойовий товариш», - зауважив військовий.
Опісля до слова запросили директора Радомишльської загальноосвітньої школи, де раніше навчався Валерій Марцинюк Ларису Борейко: «В цей сонячний день серця кожного з присутніх вкрила чорна глибока туга. Загинула молода людина, якій ще жити і жити. Вона могла працювати могла творити, любити. Осиротіла ще одна волинська родина, осиротіла наша земля, залишившись без такої славної людини. Нам усім присутнім потрібно зібратися з думками й постаратись жити так, щоб герой із небес, дивлячись на нас, радів, що недарма поклав життя», - підсумувала педагог.
Після промов у виконанні військового оркестру пролунав гімн України.
Тіло Героя віддали землі на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа.

Нагадаємо, Валерій Костянтинович Марцинюк (1976 року народження) загинув на сході. Його життя обірвалося 21 листопада під час виконання завдань у зоні АТО в Донецькій області. Військовий служив ускладі 93-ої окремої механізованої бригади. Був мобілізований у лави Збройних сил України у березні 2015 року. У зв’язку з похованням загиблого на сході бійця-лучанина Валерія Марцинюка 25 листопада у Луцьку оголосили днем жалоби
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus