USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Чи дадуть бюджетні кошти для Волинського реабілітаційного центру

10 Листопада 2014 15:39
Волинь – одна з тих областей, де найбільша кількість учасників АТО вже отримали відповідний статус, стверджують у Мінсоцполітики.

Про це зазначила Міністр соціальної політики Людмила Денисова у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини.

Вона зазначила, що про реабілітаційний центр, створений під керівництвом ОДА, у Міністерстві знають і розглядають можливість його фінансування з держбюджету. Нагадаємо, такий центр створений на базі обласного госпіталю для інвалідів війни та учасників бойових дій.

«Якщо порахувати статистику , то найбільша кількість бійців, які на сьогодні отримали статус учасника АТО - то це Волинська, Львівська, Житомирська. Вони повернулися з зони бойових дій і потребують реабілітації. Коли формуватиметься

бюджет на 2015 рік, ми будемо передбачати кошти на реабілітаційний центр на Волині. Тепер треба працювати з депутатами», - додала вона.

Однак згодом виконувач обов’язків Міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець під час прес-конференції в рамках урядового дня для регіональних ЗМІ

розповів, що в сфері охорони здоров’я є можливість реабілітовувати учасників АТО саме в закладах такого типу – в госпіталях для учасників бойових дій. І додаткових коштів на це не потрібно, бо грошей, виділених на ці заклади, вистачає.

«Без залучення додаткових коштів ми можемо надавати соціальну, психологічну реабілітацію в госпіталях інвалідів Великої Вітчизняної війни і учасників бойових дій. 228 осіб уже пройшли реабілітацію . Ці заходи можуть проводити без збільшення видатків, бо кошти вже закладені», - зауважив він.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus