USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин, якому після Іловайська зробили 17 операцій, потребує допомоги

1 Травня 2015 15:03
Боєць, який пройшов Іловайськ, тепер потребує допомоги. Про це в мережі інформує Аріна Крапка в групі Що? Де? Коли?

«Лучанин, боєць 51 бригади 21-річний Сергій Федотов пройшов Іловайський котел, отримав кілька серйозних поранень і тепер потребує допомоги! Під час виходу колоною з Іловайська йому розірвало ногу, а також снайпер влучив в плече. Хлопець вижив, однак, проблеми із ногою - дуже серйозні. Пережив 17 операцій. Щодня вживає знеболююче. Розповідає, що ногу хотіли ампутувати, і врятувало його лише диво», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідали, що пораненого лучанина підтримав литовський художник. Так, Артурас Слапшис, перебуваючи в Луцьку на відкритті власної виставки «Портрети правителів та відомих діячів Великого князівства Литовського», вирішив допомогти Україні і подарував 5 своїх полотен Луцькій міській раді для продажу на благодійному аукціоні. Отримані кошти художник доручив спрямувати для потреб постраждалого в зоні АТО лучанина Сергія Федотова.

«10 квітня 2014 мені прийшла повістка. Наступного дня поїхав у Володимир. Там пробувши два тижні, відправився у Рівне. Потім в Костопіль і в зону АТО. Перебували в селі Оленівка. Десять днів були під обстрілами. 24 серпня нас почали оточувати російська армія і ми були змушені поїхати в бік Іловайська. Там потрапили в кільце. Там і вбили мого друга Романа», - розповідає боєць.

«Сказали, що будуть виводити колоною»

Коли було зрозуміло, що ми в оточенні, почали говорити, що нас будуть виводити колоною. Ми проїхали один блокпост російської армії, другий. Заїхали в посадку і почалося пекло. Підірвали нашу машину. Потім я виліз на неї і по мені стріляли, поранили дві ноги. Я ще пробіг кілька метрів, відстрілювався. Але коли куля через бронежилет потрапило в плече, то рухатися більше не міг. Бойовий товариш Саша Бичук почав мене тягнути. Так ми добралися до льоху. Там він зробив мені перев`язку. Я втратив свідомість. Прокинувся вночі від того, що дуже хотів пити. Хлопець з розвідки знайшов мені яблуко. Зранку вже з`явився представник від Червоного хреста і сказав, що їдемо до російських в полон. Там пробув день. Потім по обміну нас відпустили. Літаком відправили в Дніпропетровськ, а потім в Київ.

«Ногу хотіли ампутувати, але сталося диво»

- В госпіталі в Києві сказали, що ногу врятувати неможливо і що будуть ампутувати. Сталося диво. Поки була операція, лікарі помітили, що судини циркулюють і з`явилася надія, що з ногою все буде добре. В той час прийшли дві старші жінки і дуже молилися за мене та за інших хлопців. Після операції лікарі прийшов і сказав, що сталося диво. Я вже пережив 17 операцій на нозі. Плануються ще. Щодня - на знеболюючому. Нога не заживає.

Сергій Федотов розповідає, що з моменту перебування в госпіталі, в усьому допомагали волонтери. Він звернувся до міської ради. Виділили спочатку 500 гривень, а потім ще 800. Він отримав статус учасника АТО. Тепер вважається інвалідом другої групи. З роботи, на якій працював до війни, звільнили. Документи по інвалідності зібрати поки що не вдається.

Волонтери «Автомайдану України» звертаються до всіх небайдужих!

Картка Приватбанку для допомоги

4731217109028306, Сергій Федотов

Прес-служба ГО "Автомайдан України".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus