USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На трьох українських депутатів завели справи щодо висловів у Грозному

6 Грудня 2014 11:11
Глава Чечні Рамзан Кадиров доручив правоохоронним органам і спецпідрозділам республіки порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука за їхні висловлювання щодо подій у Грозному. Про це він повідомив вчора в Instagram.

"Сьогодні ввечері (5 грудня) я доручив правоохоронним органам і спецпідрозділам ЧР негайно порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука. Вони публічно підтримали терористів, причетних до загибелі в Грозному 14 співробітників поліції", - пише Кадиров.

При цьому він стверджує, що українські депутати висловилися за надання сприяння подібним "бандитським вилазкам".

"Ми і раніше припускали, що українські фашисти і націоналісти надають фінансову чи іншу допомогу залишкам терористів на Кавказі. Зараз ніяких сумнівів не залишилося", - підкреслює Кадиров, нічим не аргументуючи настільки серйозні звинувачення.

"У зв'язку з новими обставинами я доручив вжити вичерпних заходів для затримання і доставки в Чечню зазначених осіб, а також іншого кримінальника Ісу Мунаева. Необхідно перевірити їхню роль у подіях, що відбулися в Грозному. Якщо хтось думає, що дозволено безкарно підтримувати тероризм, то глибоко помиляється. Будь-якого, хто словом чи доларом надасть моральне і матеріальне сприяння, дістанемо з-під землі або закопаємо глибоко в землю!", - додав він.

У той же час Кадиров замовчує про те, що Росія надає всебічну підтримку терористам Донбасу. Цей факт зафіксувала не тільки українська сторона, а й ряд впливових міжнародних організацій.

Як повідомлялося, в столиці Чечні місті Грозному в ніч на четвер відбулися бойові зіткнення воїнів Ічкерії з кремлівськими карателями. У ході каральної операції, що проводилась прокремлівськими силовиками, загинули 14 поліцейських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus