USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На звільнених територіях «сєпар-ТВ» транслює ролики для 14 бригади

1 Березня 2016 12:04
Воїни ЗСУ на передовій змушені дивитися винятково «сепаратистське» телебачення, інших каналів там не показують. Бійців 14-ої бригади, які зараз стоять на блокпостах на ділянці Красногорівка-Мар'їнка, сепаратисти найбільше ненавидять і найбільше бояться, і за допомогою своїх телеканалів закликають наших хлопців здатися на їх милість.

Бійцям це смішно, а ще вони обурюються, що на звільнених територіях досі немає українського телебачення, а голови місцевих жителів і далі зомбують сепаратистські канали, називаючи воїнів ЗСУ «карателями». Владу закликають припинити поширення кремлівської пропаганди й поширювати українське радіо й телебачення на Донбасі. Про це повідомляє волонтер Денис П’ятигорець, який опублікував у Фейсбуці новини від бійців 14-ої бригади з передової.

«Всі живуть дембелем. Намагаються не лізти на рожен в останні тижні служби. Так уже заведено, що найнебезпечнішими вважають перший і останній місяць служби. Перший - коли ще нічого не вмієш. І останній - коли досвіду багато і ти занадто самовпевнений. Наші поводяться обережно, тому всі історії дірявих про те, що ми, мовляв, першими їх обстрілюємо - повна маячня», - йдеться у дописі.

Так уже сталося, що ділянці Красногорівка-Мар'їнка, де стоїть 14-я бригада, доводиться найбільше атак з боку «дірявих». «Але, на превеликий жаль ворога, наші хлопці навчилися успішно застосовувати оборонні заходи, які різко скорочують кількість живої сили противника. Майже кожен день у сєпарів 2-3 - 200-х, а скільки 300-х - можна тільки здогадуватися», - пише волонтер.

«Розвідка повідомляє, що в стані ворога - розбрід і нестабільність. Русня незадоволена тим, як воюють «діряві», а «діряві» незадоволені тим, що їх кидають на гроші російські товариші. Якісний склад в рядах «дірявих» теж змінився. Ідейних стає все менше. Якщо раніше «ідейні» ділилися на тих, хто за Новоросію, і тих, хто проти укропів, то зараз залишилися тільки ті, хто проти укропів. Затятих борців за майбутнє «молодих республік» практично не залишилося. Основна частина місцевого ополчення - заробітчани. А оскільки «бабки» не платять - вони тікають. Кадровий голод настільки загострився, що «діряві» почали набирати в ополчення 16-річних, і це дуже сумно», - зазначає П’ятигорець.

З його слів, збільшується кількість дезертирів із лав ополчення, а також і кількість інформаторів на окупованих територіях. Здати позиції бойовиків в обмін на гроші або імунітет від кримінального переслідування стало для місцевого населення улюбленою забавою. «Кількість перебіжчиків, про які говорять в ЗМІ, в рази, а то й десятки разів більша, ніж є насправді. Причина, по якій їх не «світять», це дані, які вони передають контррозвідці. Щоб не скомпрометувати джерело - його до останнього тримають в секреті», - йдеться у дописі.

А тим часом телеканали сепаратистів (за відсутності українських на окупованих та звільнених територіях) крутять пропагандистські ролики для 14 ОМБР.

«Сєпар-ТВ транслює д*більні ролики із закликом до 14-й бригаді здатися на милість «дірявих». Так уже вийшло, що за останні місяці 14-я бригада знищила найбільше дірявих, так як на їх ділянках найбільше атак. Сєпари люто ненавидять 14-у і так само люто бояться», - пише волонтер.

Бійці з цього тільки сміються. Щоправда, їх обурює, що досі на всій окупованій частині і на звільнених територіях транслюється тільки «сєпар-ТВ».

«Невже до влади ще не дійшла, що телевізор робить погоду в ватяних головах крутіше, ніж обстріли міст зі ствольної артилерії?» Бійці закликають владу активізувати процес поширення українського радіо і ТВ на Донбасі. «До смішного доходить. Місцеві надивляться телевізор і кричать - в ДНР не хочемо, в Росію теж. Там хр*ново. Ми знаємо. Але Україну і фашистів ми ненавидимо ще більше», - кажуть наші хлопці.

Додамо, ЗМІ повідомляють, що Герої АТО під Мар'їнкою скаржаться, мовляв, коли дивишся тільки вороже ТВ, де тебе постійно називають карателями, можна психологічно зірватися і «злетіти з котушок». Бійці ЗСУ сподіваються, що держава все-таки зупинить «потік кремлівської пропаганди» на Донбасі. Вони стверджують, що тоді їм легше буде знайти спільну мову з місцевими жителями і пояснити їм, що вони насправді їх захисники, а не карателі.

Вернулись из родной подшефной 14-й бригады. Видели много знакомых – живых и здоровых, что очень радует. Из новостей от р...

Опубликовано Denis Pyatigorets 28 февраля 2016 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus