USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Поранені бійці «Світязю» не втратили ні віри, ні сили духу

19 Вересня 2014 09:01
Поранені бійці роти особливого призначення «Світязь» продовжують проходити курс лікування у Луцькому гарнізонному військовому госпіталю, куди їх доставили із дніпропетровських медичних закладів.

Днями до них завітали керівник обласної міліції Петро Шпига, начальник відділу матеріального забезпечення Управління Юрій Березинський та начальник лікарні УМВС Валентин Подойлов. Про це інформують у прес-слубі волинської міліції.

Головний міліціонер занепокоєний їх станом здоров’я, оскільки хлопці отримали серйозні поранення у боях за місто Іловайськ. Вони тривалий час перебували у тяжкому стані, нині ж їхньому життю нічого не загрожує. Петро Петрович поспілкувався із пораненими бійцями та був вражений щирим оптимізмом міліціонерів та їх моральною готовністю продовжити службу в рядах спецпідрозділу.

Поранені правоохоронці не втратили ні віри, ні сили духу. Ще турбує біль Святослава Романюка – бійця «Світязю». За своє життя чоловік пройшов багато: і Афганістан, і Чорнобиль. Зі своїми спогадами він поділився із головним міліціонером Волині:

- 24 серпня ми відбили залізничне ДЕПО та утримували позиції. Добу нас засипали шквальним вогнем із «градів» та мінометів. Тоді й отримав поранення осколком, що пролетів збоку між пластинами бронежилета.

Молодий правоохоронець Сергій Булик, перемагаючи біль, запевнив, що почувається добре. Він пройшов усі битви батальйону «Світязь», а поранення отримав, виходячи із «іловайського котла». Він був серед тих, хто ішов у мирній колоні. У його грудях і досі куля - згадка про той день, що не можна забути:

- Дві доби я лежав у «зельонці» серед лісу поранений. Був у полоні у «москалів». Втратив всяку надію. Думав, що це – кінець... А потім нас обміняли: «ЗІЛом» вивезли до наших…

Насамкінець розмови хлопці подякували керівнику за допомогу та твердо заявили, що готові виконати свій обов’язок до кінця: довести тим, хто прийшов на нашу територію, що ця земля - наша.

Начальник УМВС Волині особисто зустрівся із головним лікарем Луцького гарнізонного військового госпіталю Олександром Хоменком, який запевнив, що стан поранених міліціонерів – стабільний, для них створені всі необхідні умови для швидкого одужання. Крім медичного лікування, бійці проходять і психологічну реабілітацію.

– Хлопці поступили з досить серйозними пораненнями, але основний етап лікування вже позаду. В одного бійця проникаюче поранення грудної клітки із пошкодженням легень та печінки, в іншого – численні кульові та осколкові поранення. Його чекає операція, адже кулю ще не дістали. Хочу подякувати своїм колегам, які на той час зробили все можливе, аби зберегти хлопцям життя, – підсумував Олександр Хоменко.

Своєю чергою Петро Шпига зауважив:

– Хочу відмітити, що обласне управління міліції і морально, і матеріально підтримує поранених. І керівництво госпіталю робить усе можливе, щоби хлопці якнайшвидше стали на ноги. Після лікування у госпіталі бійці проходитимуть курс реабілітації уже у лікарні УМВС, а згодом їм забезпечать санаторно-курортне лікування у кращих оздоровчих закладах України.

Про тих бійців «Світязю», доля яких невідома, начальник управління сказав:

– Ми постійно спілкуємось із керівництвом АТО й МВС, а також із волонтерами, щоби отримати бодай якусь інформацію, яка допоможе їх знайти і повернути додому. Нині чотири співробітники міліції є у списках полонених. Вони найближчим часом повернуться додому. Доля двох бійців – невідома, але ми і надалі працюємо, щоби встановити місце їх перебування.

На завершення Петро Шпига подякував хлопцям за відмінну службу та вручив грошові премії і продуктові гостинці.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus