USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко посмертно нагородив Шаповала званням генерал-майора

30 Червня 2017 22:07
Полковнику Максиму Шаповалу, який загинув внаслідок теракту в Києві, посмертно присвоєно військове звання генерал-майора. Головнокомандувач Петро Порошенко особисто попрощався з одним із найкращих офіцерів країни, повідомляє ТСН.

До Будинку Офіцерів від самого ранку тягнувся нескінченний потік людей. Віддати останню шану розвіднику приходили рідні, колеги, найвищі чиновники країни.

Президент зізнався, що один із найкращих офіцерів України мав отримати нове звання в День Незалежності. "Він захищав нас у найскладніші часи в найскладніших місцях. Він був першим в аеропорту – одним із перших кіборгів. І всі найскладніші, операції, які проводилися, в тому числі на лінії фронту, робилися за його участі", - наголосив Порошенко.

Президент знав, що говорив, адже показував у Мюнхені російські паспорти затриманих на Донбасі кадрових військових РФ – неспростовний доказ участі сусідньої країни у війні на території України. Лише після вбивства розвідника стає відомо, що такі важливі аргументи для міжнародних судів збирав і Шаповал – на полі бою і навіть на окупованій стороні. Це непрямо підтверджують і його колеги. "Він виконував особливо важливі завдання не тільки для нашої структури, але й для всієї нашої держави", - кажуть вони.

Що Шаповал першим заходив і в Донецький аерпорт – країна теж почула тільки зараз. Він увесь час був утаємниченим – так і має бути у розвідників. Про свої справи професіонал не розповідав навіть рідним. "Він про роботу мало говорив. Навіть серед близьких", - кажуть вони. А колеги характеризують Шаповала просто: "Командр з великої літери".

Окрім найвищого військового звання, не дочекався Максим Шаповал і свого дня народження – за тиждень він мав святкувати 39-річчя. Розслідування теракту триває, проте питання про те, чому не вберегли такого важливого бійця, залишаються. Відспівування та поховання на прохання родини, як і все життя провів розвідник, виконали без сторонніх очей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus