USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Позичений лучанином жилет врятував життя побратиму

5 Липня 2015 13:40
Боєць першого окремого батальйону 14-ї бригади лучанин Віталій під час обстрілу бойовиків віддав свій кевларовий жилет бойовому побратиму. Сталося так, що побратима важко поранило осколками - влучило в шию, ноги, 2 осколки влучили груди. Хто зна, що могло б бути, якби не жилет, привезений з Волині.

Про це пише Юлія Ховайло у своїй публікації на інтернет-виданні “БУГ”.

Віталію залишився місяць до демобілізації. Зі сходу його чекає дружина і п’ятирічний син. Коли Влад підросте, тато розкаже йому дуже багато цікавих історій, яких зараз навіть мамі не розповідає, щоб не плакала. Одна з них – про бій під Горлівкою.

– Потрапили на диверсійну групу. Я був за кермом бойової розвідувально-дозорної машини, коли почався обстріл. Одягнув броник, а кевларовий жилет віддав Ростику, нашому снайперу, він саме причаївся десь в кущах. Хто зна, що могло б бути, якби він його не одягнув. Два осколки влучили прямо в груди. Поранило шию і дві ноги. Хлопці під’їхали машинами, забрали в госпіталь. Спочатку в Дзержинськ, потім – Часів Яр, Харків, – веде розповідь Віталій. – Снайпер – молодий боєць з Дніпропетровщини – після тривалого лікування знову повернувся на передову.

Кевларові жилети всього декілька днів перед боєм привезли волонтери. Волонтер Андрій Гаць із села Зубильне Локачинськго району їде в зону АТО не лише для того, щоб доставити військовим допомогу. Для нього це можливість побачити сина, який перебуває тут з вересня. Власне, це йому, «малому», як називає Андрія батько (адже й справді такий вік, двадцять один рік, на війні – це небагато), і вручили жилетку, а другу – «щасливу» – бойовому побратиму Віталію.

Розповідаючи про удачу дніпропетровського вояки, якого захистив жилет Віталіка, волонтер коментує: «Значить, вчасно приїхали».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus