USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Про це Генштаб не напише. Трагедія у 14 бригаді. ОНОВЛЕНО

19 Листопада 2015 08:29
Загинули ще 5 бійців 14-ї бригади. Одного вбив ворожий снайпер. Трьох розстріляв п'яний хлопець із того ж таки батальйону, який теж убитий.

На жаль, небойові втрати значно перевершують бойові, - написав у Фейсбуці головний редактор сайту «Цензор.нет» Юрій Бутусов.

До слова, стало відомо, що загиблі солдати родом з Вінницької, Волинської та Рівненської областей. Генштаб ЗСУ наразі відмовляється коментувати обставини, при яких загинули солдати. Кажуть, ведеться слідство.

Нагадаємо, 13 листопада у зоні АТО загинуло 5 військових. Згідно з даними керівництва ЗСУ, військові загинули в бою. Військові з передової розказали журналістам телеканалу ТРК Україна іншу версію: боєць 14 бригади повернувся з бою, розстріляв трьох своїх соратників і після цього застрелився сам.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що трьох солдатів дійсно розстріляв їхній товариш, а його вбили вогнем у відповідь. Причина трагедії – алкоголь.

Юрій Бутусов повідомив у Фейсбуці про вчорашні втрати на Донбасі: п’ять військових, двоє цивільних: «Ворожий снайпер не читав зведень про «перемир’я», і смертельно поранив нашого бійця. Цивільні підірвалися на міні. А решта... З п’яти військових – одна бойова втрата. Усі військові – з однієї механізованої бригади. Батальйон бригади недавно приїхав з полігону, не могли вони ще втомитися і перевтомитися... Алкоголь. Один солдат розстріляв трьох своїх товаришів по службі, і був убитий вогнем у відповідь».

Він зазначив, що про це не напише Генштаб. Такими трагедіями займається тільки військова прокуратура.

«Це результат системи комплектування армії, коли мобілізують всіх підряд, коли штати армії роздуті, і тому піхоту – основу армії – комплектують за залишковим принципом», – пише Бутусов.

Він наголошує, що такі трагедії відбуваються регулярно: «Влітку була аналогічна трагедія – четверо загиблих в елітній аеромобільній бригаді. Там не було алкоголю, просто раніше двічі судимий мобілізований десантник, перебуваючи в тиловому районі, де є всі блага цивілізації і комфорт, посварився з дружиною по телефону, і відкрив вогонь по товаришах».

«Не бойові втрати значно перевершують бойові, – пише Бутусов. – Вирішити проблему можна тільки шляхом відбору й шляхом підвищення якості сержантського і офіцерського корпусу. Шляхом професіоналізації армії і Нацгвардії».

Він наголосив, що системні проблеми вимагають системних рішень, яких немає, а у командування «одні браві рапорти»: «Ще б пак – адже діти призовного віку і брати Муженки і Назарова в передових частинах ніколи не служили і не служать, вони в тилу на безпечній і престижній службі».

«Алкоголіків і дурнів не переробиш. Але тверезо мислячі воїни повинні бути завжди на сторожі – алкогольна небезпека близько», – наголосив Бутусов.

По вчерашним потерям на Донбассе. Пять военных, двое гражданских. Вражеский снайпер не читал сводок о "перемирии", и см...

Posted by Юрий Бутусов on 15 ноября 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus