USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Президент посмертно нагородив героїв-волинян

16 Травня 2015 22:11
Президент України Петро Порошенко відзначив державними нагородами загиблих у зоні АТО бійців ЗСУ та підрозділів МВС. Серед них – наші земляки-волиняни.

Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Так, 15 травня 2015 року президент видав указ № 270/2015 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Зокрема, серед тих, хто отримали нагородт посмертно – троє волинян:

- старшого лейтенанта ЗСУ Чабанчука Дениса Миколайовича нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно);

- підполковника Спасьонова Василя Володимировича нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно);

- старшого солдата ЗСУ Максимчука Станіслава Вікторовича нагородили орденом “За мужність” III ступеня (посмертно).

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОНИ ЗАСЛУЖИЛИ НА ПАМ’ЯТЬ І ШАНУ. ВОЛИНЯНИ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В АТО. ІМЕНА

Старший лейтенант 128-ої гірсько-піхотної бригади Денис Чабанчук загинув в районі Дебальцевого під час виведення військ 16-17 лютого. Його поранили в ногу, тож з іншими травмованими бійцями їх везли до Артемівська. Однак екіпаж потрапив під обстріли на території, яку саме захопили бойовики так званої ДНР і ЛНР.



Денис Чабанчук народився 2 вересня 1992 року. Навчався у загальноосвітній школі №26, у 2013 році закінчив Львівську академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Максимчук Станіслав Вікторович - гранатометник, 1995 року народження, служив за контрактом у Новограді-Волинському. Служив у війську за контрактом.
Помер 28 липня від отриманих ран. Похований 1 серпня в Голобах.

СПАСЬОНОВ Василь Володимирович, 39 років, Володимир-Волинський. Підполковник в/ч А2331(м. Володимир-Волинський). Кадровий офіцер.



Дата загибелі 25-26 липня, Донецька область. Похований 29 серпня в селі Житані Володимир-Волинського району. На Волині залишилася його дружина Аліна та 5-річний син Гліб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus