USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі відремонтували понівечену терористами бойову машину. ФОТО

15 Вересня 2015 15:10
Відремонтований ковельськими волонтерами автомобіль, який зазнав значних ушкоджень під час виконання військовослужбовцями бойових завдань на сході України, вчора, 15 вересня відбув у зону АТО.

Про це повідомив начальник технічного забезпечення високомобільних десантних військ Збройних Сил України підполковник Вадим Дорофєєнко при зустрічі з Ковельським міським головою Олегом Кіндером, - інформують у Ковельській мерії.

Керівник пошукового загону «Відродження» Вадим Дорофєєнко розповів про долю позашляховика, який кілька місяців знаходився на ремонті у Ковелі.

У січні 2015 року, коли ще йшли бої за Донецький термінал, військові виконували бойове завдання з розмінування території в районі села Водяного. Терористи підірвали два автомобілі: один з них належав батальйону територіальної оборони «Київська Русь», у якому загинуло троє бійців. Десантникам, які разом із Вадимом Дорофєєнком перебували в іншому авто, пощастило. Вони залишилися живими, проте бойова машина зазнала значних ушкоджень. На прохання підполковника через добу ковельські волонтери, ризикуючи життям, витягли автомобіль з-під обстрілів та забрали на відновлення до Ковеля.

Понад півроку тривали відновлювальні роботи. Волонтери за свій кошт купували запчастини та власноруч відремонтували позашляховик. Вадим Дорофєєнко висловив велику вдячність волонтерам. Насамперед – родині Василя Чилія.

З його ініціативи було створено волонтерський рух «Серце патріота». Хлопці десятки разів виїжджали у зону бойових дій для того, аби забрати автомобілі на ремонт та передати зібрану у Ковелі допомогу військовим. Василь, його син Роман та інші волонтери самі виконували зварювальні, технічні та інші роботи. На жаль, хвороба, отримана від постійних фізичних та нервових перевантажень, забрала життя у 48-річного Василя Чилія. У липні цього року він помер. Без чоловіка та батька залишилася велика родина – дружина і четверо дітей. Та справу героя-волонтера є кому продовжувати.

Вадим Дорофєєнко зауважує, що сьогодні ситуація із забезпеченням автомобілями на передовій досить напружена. Саме тому понівечену бойову машину вирішили ремонтувати, аби знову відправити на схід. У зоні АТО щодня потрібні автомобілі для виконання різного роду бойових завдань. На превеликий жаль, термін служби транспорту може бути досить коротким. Саме так і сталось з одним із трьох позашляховиків, які за сприяння міського голови Олега Кіндера були передані бійцям. Авто знищили терористи поблизу Донецького аеропорту.

Щоразу, коли Вадим Дорофєєнко приїздить до Ковеля, він зустрічається з міським головою Олегом Кіндером та знаходить підтримку в його особі. І цього разу уже вкотре Олег Олексійович передав бійцям кошти на 300 літрів пального.

Міський голова переконаний, що допомагати військовим – це справа кожного з нас. Ми маємо робити усе можливе, аби здобути такий довгоочікуваний мир в Україні. А міська влада й надалі підтримуватиме бійців, волонтерів та їх родини. Зокрема на черговій сесії міської ради розглядатиметься питання про виділення двох земельних ділянок для сина та доньки Василя Чилія. Крім того, ще близько сорока ділянок буде надано учасникам АТО. Нагадаємо, що на сьогодні у Ковелі уже виділено понад 250 земельних ділянок учасникам АТО та родинам загиблих бійців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus