USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У штабі АТО розповіли про штурм бойовиків на всіх напрямках

24 Листопада 2015 08:17
На Маріупольському напрямку продовжується активізація провокаційних дій російських найманців. З настанням темряви вони починають вести обстріли по позиціях Українського війська, у тому числі, із заборонених мінськими угодами 82-мм мінометів.

Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-центр АТО.

"23 листопада бойовики встановили своєрідний “антирекорд” – п’ять разів обстріляли наші позиції в районі населеного пункту Широкине. Обстріл вівся з чотирьох напрямків. Бойовики використовували міномети, великокаліберні кулемети, підствольні та автоматичні гранатомети. Спільним центром з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін було запропоновано встановити “час тиші”, але терористи продовжили обстріли, знову використовуючи заборонені міномети", - повідомили у штабі АТО

Зазначається, що вдень терористи переміщують техніку та зброю на позиції, укріплюють вогневі точки, а вночі починають вести прицільні обстріли.

"Українські військові спостерігають за їхніми діями і не відкривають вогонь у відповідь, щоб не давати ворогу шансів звинуватити Україну у невиконанні Мінських домовленостей. І лише при наближенні терористів до наших позицій по них відкривається прицільний вогонь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями", - повідомили у прес-службі АТО.

Наголошується, що в останні дні російські найманці дедалі частіше обстрілюють позиції сил АТО в районі Широкиного з мінометів, які ховають серед будівель цього населеного пункту та у лісосмугах. Після пострілів швидко переміщують міномети на нові позиції. Вогонь ведуть переважно з закритих вогневих позицій, виявити які досить важко.

"З кожним днем напруга на лінії розмежування збільшується", - сказали у прес-центрі АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus