USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українські військові виходять із Дебальцевого

18 Лютого 2015 10:01
Українські бійці залишають Дебальцеве. Про це повідомляє журналістка "Громадського ТБ" Анастасія Станко.

З її слів, багато хто виходить із міста пішки – вже по трасі на Артемівськ їх підбирають українські підрозділи. Всі частини проривалися з боєм, розвідка "пробила" їм дорогу.

Зокрема, залишають місто пішки 168-ма бригада та 40-й батальйон територіальної оборони "Кривбас". Також журналісти Громадського зустріли на трасі батальйон МВС "Львів".

Бійці «Кривбасу» кажуть, що п’ять діб нічого не їли. Були в оточенні в Новогригорівці, під постійним мінометним обстрілом. Село, зі слів військових, «стерли з лиця землі».

Село 8 Березня розбили бойовики, потім переслідували українські підрозділи, півколони попало під обстріл.

Зі слів військових, поки що не всі українські формування змогли вийти з Дебальцевого. Зсередини міста їх прикривають 3-й і 8-й полки спецназу.

Трасу перекрили перед поворотом на Світлодарськ, далі вона обстрілюється. Зараз трасою їдуть багато "швидких", які забирають поранених, їх багато, проте точну кількість наразі назвати важко. Поранених везуть в шпиталь в Артемівську. В тому ж напрямку прямують військові з Дебальцевого.

Окрім того, як повідомляє народний депутат, командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко на своїй сторінці в Facebook.

"Відведення військ з Дебальцевого здійснюється планово й організовано. Всі казки про контроль за Логвиновим виявились казками - гарбуз не перетворився на карету. Трасу Дебальцеве-Артемівськ ми не контролюємо саме через Логвинове. Інші дороги щільно тримає Нацгвардія, "Донбас" і частини ЗСУ. Противник намагається перерізати ці дороги і завадити виходу угруповання", - додав Семенченко.

Також він відзначив, що «почала працювати наша артилерія, яка не дає противникові збиратися в ударні кулаки, тисне його вогневі зосередження. Дорогу життя щільно

тримають наші частини, постійно відбиваючи атаки терористів. Працюють гаубиця, гради, урагани, міномети, танки".

Тим часом, за станом на 11:00, у прес-центрі АТО офіційно не підтверджують інформацію щодо виведення українських військ із Дебальцевого, у якому триває бойова операція.

"Нині керівництвом АТО вживаються невідкладні заходи з метою забезпечення безпеки особового складу, задіяного в антитерористичній операції", - повідомив у коментарі ТСН.ua начальник прес-центру АТО Олександр Мотузяник.

Нагадаємо, що раніше в Генштабі запевняли, що відправили підмогу військовим у Дебальцеве. Водночас полковник Олександр Голоднюк не уточнив, з якою метою спрямована підмога.

За станом на 11:30 з Дебальцевоговивели вже 80 % українських військових. Про це заявив Президент України Петро Порошенко. "Зараз я вже можу повідомити, що сьогодні вранці Збройні сили України разом з Національною гвардією України завершили операцію по плановому та організованого висновку частини підрозділів з Дебальцевого. Сьогодні ми можемо сказати, що вже зараз (на 11:30 середи, - ред.) вийшло 80%, ми чекаємо ще 2 колони", - заявив Порошенко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus