USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Військових «шостої хвилі» можуть демобілізувати у жовтні, - Генштаб

13 Вересня 2016 16:52
Генеральний штаб Збройних Сил України спланував демобілізацію військовослужбовців 6 черги. Про це сьогодні, 13 вересня, повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління персоналу – заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай.

Про це йдеться на сторінці Генштабу у Фейсбук.

Нині завершується планування звільнення з військової служби військовослужбовців, мобілізованих під час 6-ї черги (третя черга осіб, мобілізованих відповідно до Указу Президента України від 14.01.2015 № 15).

— Якщо не буде погіршення воєнно-стратегічної обстановки, у вересні передбачається внести на розгляд Президенту України проект відповідного нормативного акту, розпочати звільнення 6-ї черги у поточному місяці та основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити у жовтні 2016 року, - наголосив генерал-майор Володимир Талалай.

Таким чином, усі військовослужбовці по мобілізації, які не виявлять бажання залишитися у лавах Збройних Сил України, будуть звільнені встановленим порядком.

Наразі в органах військового управління та у військових частинах розробляються списки та Плани-графіки звільнення особового складу. Звільнення буде здійснюватися поступово, з метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового вивільнення посад, здачі посад, бойової техніки та майна.

Звільнені у запас військовослужбовці в обов’язковому порядку будуть зараховані до оперативного військового резерву першої черги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus