USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Військовим заборонили користуватися мобільними на війні

1 Липня 2015 12:34
Користуватися мобільними телефонами в АТО без дозволу командира заборонили військовим. Про це інфомрують наші столичні колеги з Української правди.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини писало про смертельні мобілки. Детальніше читайте: ракети «Град» терористи наводять по дзвінках телефонів бійців сил АТО.

За прийняття запропонованого Кабміном законопроекту 2531 проголосували 244 депутати.

Як йдеться у законі, "військовослужбовцям, які виконують обов’язки військової служби, забороняється користуватися особистими засобами мобільного зв’язку: у районах проведення антитерористичної операції; в умовах надзвичайного стану чи під час дії особливого періоду на територіях, де ведуться бойові дії".

Дозвіл на користування телефонами буде приймати командир військової частини.

Уряд вважає, що цей закон посилить контролю за витоком інформації, зокрема з районів проведення антитерористичної операції.

Народні депутати, зокрема Оксана Корчинська та Олег Ляшко вимагали внести поправку, яка дозволила б оминути цю заборону медикам.

Однак парламент не підтримав ініціативу.

Як пояснила нардеп Ірина Фріз, це положення зафіксували у законопроекті 2154, і попросила дочекатися його прийняття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus