USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як волинські волонтери бронювали КАМАЗ

23 Вересня 2014 15:19
Волонтери разом з небайдужими волинянинами обронювали для волинських прикордонників КАМАЗ

Учасники АТО й волонтери давно збагнули, що машина без панцерного захисту — це брухт, а броньована машина — сила! Спочатку наварювали на БТР-и навіть сітки старих ліжок, аби прикритись від сепарських РПГ. Тепер уже роблять спеціальні екрани. Та це - діло тонке, без пригод не обходиться. Про це інформує Нововолинськ діловий.

"Прийшли прикордонники, попросили посприяти чим можемо. Підійшли торговці з ринку — сказали, що мають кошти і шукають гідних людей. Усе збіглося. Вирішили, що зробимо на ці гроші для прикордонників захист на КАМАЗ від фугасних снарядів спереду (боки броньовані)", - розповідає волонтер Андрій Рязанов.

Каже, спочатку вирішили, що варитимуть в Нововолинську. "Базарники сплатили, ми мали закинути метал у Луцьку і перегнати в Нововолинськ у вівторок. Петро Захарович, іваничівський волонтер, зробить безкоштовно. Тут почалося! У вівторок приїхав до Луцька генерал — машину до нас не відпускають, бо він, бач, її має оглянути. Пропрацьовуємо варіант: наших зварювальників — у Луцьк. Допоміг Руслан Влодарчик, знайшов там фірму. Вихід — варимо в Луцьку до приїзду генерала і після.

Женуть КАМАЗ на луцьку фірму (безкоштовно) — лопає зчеплення на півдорозі, машину завертають назад. Відремонтували, знову женуть на фірму, там варять — ламає зварювальник руку! Нове завдання — знайти спеціаліста в Луцьку за лічені хвилини. Безкоштовно. Знайшли. Буде таки броньована ляля!", - додає волонтер.

Чоловік каже, що такі металеві пластини на вантажівках уже не одному десятку учасників АТО врятували життя.

"Продавці з нововолинського ринку, сплатили вартість захисту лобової частини від кумулятивних зарядів на КАМАЗІ у сумі 2700 гривень. (приблизно), також дали 2000 гривень на перегін машини, який подарували прикордонникам добрі люди з Кривого Рогу", — уточнює Рязанов.

Розповідає, що підприємці Леонід Тихий, Андрій Заремба, Олексій Гольчук, Галина Немчин, Любов Дежносюк хочуть придбати для прикордонників кросовий мотоцикл для розвідки і квадрокоптер — те, що рятує життя і чого з дому на війну не візьмеш.

"Особливо хочу відзначити іванічівського волонтера Петра Захаровича. Він дуже скромний, але це РЕАЛЬНИЙ ВОЛОНТЕР.

"Бокс (СТО) і зварювальника надали в Луцьку Книш Сергій Степанович і його батько Степан Миколайович. Коли зварювальник травмувався, його підмінив і закінчив усю роботу Клекочко Олександр із ГО "Волинські патріоти". Йому прикордоники особливо вдячні: майстер від Бога, цілий вихідний день працював безкоштовно.

Фірма "Металокомплект" (директор Володимир Гаврилюк) зробила знижки. Коли зварювальникам забракло металу, фірма додала свій безкоштовно. Також ми дали 500 грн. хлопцям на фарбу, електроди тощо.

Телефоном ми координували весь процес. Бо у таких справах важать не лише гроші, а й уміння мобілізувати потрібних людей та наявність друзів, які в разі чого прийдуть на допомогу", — підсумовує нововолинський волонтер.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus