USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що хотіли знайти під подушкою маленькі лучани? ВІДЕООПИТУВАННЯ

19 Грудня 2013 12:25
Ще з давніх часів свято Миколая українці відзначають із особливою пошаною. Але хто ж він, той таємничий гість з неба, на подарунки якого так чекають дітлахи?

Якщо вірити легенді, то Миколай був хлопчиком, якого виховувала заможна родина. Утім, горнувся маленький до бідних та нужденних, щиро співчував скривдженим. Ще коли був малям, у молитвах до Всевишнього просив милосердя та прощення. У найважчі хвилини життя допомагав тим, хто цього потребує, але робив це несподівано і завше так, аби його ніхто не помітив. Саме тому його ще за життя називали "батьком сиріт, вдів і бідних". Після смерті батьків продав маєток і роздав гроші бідним, а сам став священиком. Своїми молитвами зцілював недужих, сліпих і калік. Втихомирював море, бурю, гасив пожежі, охороняв від напастей. Був покровителем подорожніх у путі, а також усіх тварин – диких і свійських. Всім сердцем любив дітей і кожному хотів подарувати бодай крапельку своєї любові.

Тож і сьогодні діти пишуть листи до Миколая або моляться до нього. У цей час усі пригадують, що зробили доброго, а що – лихого. Малеча з завмиранням у серці чекає прихід святого Покровителя, тому навіть пишуть до нього листи зі своїми побажаннями і вкидають їх у поштову скриньку або кладуть за вікно.

Та чи знають, хто такий Святий Миколай сучасні дітки, та який подарунок хочуть отримати під подушку, ІА "Волинські Новини" запитали у луцьких дошкільнят.




Підготували Вікторія СЕМЕНЮК та Вадим ПАНАФІДІН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Валента! Показати IP 19 Грудня 2013 16:20
"Якщо вірити легенді" - таке враження, що святий Миколай вигадана особа. Він народився в другій половині третього століття в місті Патарах, в старовинній Ликії. І за своє побожне і ревне життя, заслужив собі святість вже тут на землі. Це великий святий, який до речі є покровителем нашої цілої України. Так що це аж ніяк не може бути легендою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus