USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

Від школярів до козаків: перед першим «бойовим» досвідом

19 Березня 2018 18:44
Ударні техніки та вміння використовувати проти суперника ефективні тактики: перед юними лучанами-учасниками проекту «Від школярів до козаків», перше серйозне випробування – участь у чемпіонаті Івано-Франківської області.

Протягом попередніх тижнів тренувань луцькі школярі, які зголосилися займатися хортингом, навчалися перемагати суперників у сутичках, бути дисциплінованими та гнучкими, засвоювали прийоми ударної та кидкової техніки, працювали над розділом «форма» та брали участь у перших справжніх двобоях у захисному спорядженні тощо. Незважаючи на зовсім короткий період підготовки, їм доведеться випробувати себе у двобоях під час чемпіонату на Прикарпатті.
«Готуючи спортсменів до змагань, ми будуємо для кожного з них свою стратегію. Попереду в наших новачків перший «бойовий» досвід – змагання на чемпіонаті Івано-Франківської області на честь бійців АТО Прикарпаття. Тут ми будемо «відкатувати» свої техніки перед чемпіонатом України. У розділі «форма» ми зараз відпрацьовуємо етикет та відточуємо ударні техніки. Щодо розділів «сутичка» та «двобій», то тут ми намагаємося допомогти нашим спортсменам швидко вивчати супротивника та застосувати проти нього найефективніші тактики.

Зокрема, якщо суперник домінує над нами в ударній техніці, то не варто «грати» за його правилами, нашим завданням стає переведення його у партерну роботу. І навпаки: якщо суперник ефективніше працює в кидковій, партерній техніці, то ми намагаємося працювати в ударці. Таким чином ми шукаємо слабкі сторони й ефективно використовуємо свої сильні», - розповідає президент Волинської обласної федерації хортингу Сергій П’ятіков під час передостаннього тренування напередодні змагань.
Спортсменам дають лише ті техніки, які вони готові освоїти, та напрацьовують їх, доводячи до автоматизму, аби хортингіст не витрачав час на довгі розмірковування, а ефективно протидіяв атакам та контратакував.
З його слів, в частині роботи в партері дають лише ті больові технічні дії, які дозволяють швидко вирішувати протистояння в боротьбі на свою користь. В частині утримань юних хортингістів навчають тих елементів, які дозволяють від них звільнитися та перейти на контратаку. Щодо стійок, застосовують техніку швидкого уходу з лінії атаки, щоб провалити суперника, й провести атаку назустріч. Також навчають спортсменів працювати серійно й з комбінаціями рук і ніг. Це - той невеличкий технічний арсенал, з яким спортсмени ввійдуть в змагальний цикл із хортингу.
«Мені комфортно працювати як в боротьбі, так і в ударній техніці. Втім, коли суперник краще працює руками і ногами, то я тоді намагаюся переводити його на больовий», - розповідає Артем.
«Я їду на змагання в Івано-Франківську область. Я буду змагатися в розділах «форма», «двобій» і «сутичка». Тренер навчив, що потрібно так працювати, аби тобі було зручно, а супернику - ні. Адже коли буде навпаки й супернику буде комфортно, то він викрутиться із захвати чи больового й може перемогти, взявши мене на больову техніку», - говорить Владислав.
Перші результати показали плоди копіткої роботи тренера та новачків, адже на змаганнях на Прикарпатті успішно дебютували Владислав, Артем та Денис.

Зокрема Владислав здобув золоті медалі в розділі «двобій» та «форма». Артем посів друге місце в розділах «сутичка» та «двобій», у розділі «форма» призове третє місце. Денис теж показав хороший дебют, здобувши срібло в «сутичці» й золото у «двобої».
Нагадаємо, соціально-спортивний проект «Від школярів до козаків» реалізовує Інформаційне агентство Волинські Новини спільно з Федерацією хортингу на Волині. Група школярів початкових класів долучилася до занять спортом, аби виховати у собі силу волі, здобути навики самозахисту та розвинутися фізично. Через два місяці найрезультативніші учні увійдуть в команду, яка захищатиме честь Волинської області на чемпіонаті України в Києві.

Над матеріалом працювали журналісти Вадим Панафідін та Павло Переведенець.

Довідково: Хортинг – український національний вид бойових мистецтв, який поєднує в собі як ударно-кидкову техніку, техніку роботи в партері, переміщення, роботу руками, ногами в стійках і повний спектр кидкової бази, який може траплятися в усіх видах бойових мистецтв, спрямованих на кидкову техніку, починаючи від вільної боротьби, закінчуючи джиу-джитсу, дзюдо, бойовим самбо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus