USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пивовар з Волині отримав грант від ООН

14 Липня 2016 14:34
На Волині підприємець варитиме пиво на сонячній енергії. Пивовар отримав грант від ООН на купівлю сонячних колекторів. Завдяки цій інвестиції чоловік планує зменшити використання газу наполовину, що дасть змогу здешевити його продукцію. Про це інформує ZIK.

Щомісяця маленька пивоварня на Волині споживає щонайменше 25 тисяч кубів газу. Це її власникові Юрію Пікуті обходиться у 130-150 тисяч гривень. До того ж, дорогі енергоносії, своєю чергою, роблять дорожчою продукцію. Через це підприємець подав свій проект на конкурс Агентства ООН із Промислового розвитку (ЮНІДО) і здобув перемогу. Тепер за кошти цієї організації йому встановлять сонячні колектори, які підігріватимуть воду для пивоваріння.

Економити енергоносії підприємець почав ще задовго до того, як отримав допомогу від міжнародних організацій. Зокрема, встановив два електричні котли, завдяки яким зменшив споживання газу на 30%. Проте цілком відмовитись від дорого блакитного палива не може. Специфіка пивоваріння вимагає, щоб рідини швидко закипали, а без газу це майже неможливо.

Приблизна сума інвестицій від ЮНІДО у цю котельню – від 90 до 100 тисяч євро грантових коштів. Решту в модернізацію виробництва має вкладати вже саме підприємство.

«Мені відомо, що дуже рідко у промисловому виробництві в Україні використовують технологію підігріву води від енергії сонця, принаймні на таких типах виробництва. Ми хочемо показати, що такі технології існують та працюють у Європі, і їх так само успішно можна використовувати на підприємствах в Україні», – прокоментував спеціаліст із промислового розвитку ЮНІДО Марк Дрейк.

Крім фінансової підтримки, фахівці ЮНІДО допомагатимуть із встановленням обладнання. Тепер визначають місце, де краще розмістити сонячні колектори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus