USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Аби працевлаштуватися, на Волині інваліди пройдуть стажування

21 Грудня 2010 17:18
Десять волинян з обмеженими фізичними можливостями, які мають вищу освіту, з лютого по травень стажуватимуться в органах влади, засобах масової інформації та на приватних підприємствах – навчання відбуватиметься в рамках проекту «Об’єднуємо зусилля для зайнятості кожного».
Про це йшлося 21 грудня під час «круглого столу» за участі представників органів влади, центрів зайнятості, обласного відділення фонду України соціального захисту інвалідів, представників організацій роботодавців.
Як розповів експерт проекту Богдан Мойса, нині близько сорока неповносправних проявили бажання взяти участь у стажуванні, аби потім знайти собі постійну роботу. Однак проектом передбачено стажування лише десяти людей, яких визначать на конкурсній основі. Вони працюватимуть повний робочий день та отримуватимуть стипендію.
Однак Мойса нарікає, що роботодавці не завжди йдуть назустріч охочим до праці неповносправним. Більше того, каже він, деякі роботодавці вважають, що інвалід взагалі не може бути повноцінним працівником. Крім того, багато людей з обмеженими фізичними можливостями невпевнені у своїх силах. Відтак, переконаний Мойса, такі проекти сприятимуть інтеграції інвалідів у вільний ринок праці.
За словами заступника голови Волинської ОДА Олександра Курилюка, держава цьогоріч почала більше дбати про інвалідів.
«Все йде до того, щоб дедалі частіше підтримувати такі проекти. Добре, що це входить в рамки державної політики. Хочеться, щоб розуміння соціальної політики в Україні з року в рік наближалось до того, яким воно є у наших європейських сусідів», – висловився він.
А головний спеціаліст відділу сприяння працевлаштуванню Волинського обласного центру зайнятості Ольга Шевчук розповіла, що у нинішньому році збільшилась кількість звернень від неповносправних. Якщо у 2006 році таких заяв зареєстрували 475, то станом на 1 грудня 2010 року в пошуках роботи в обласний центр зайнятості звернулось 1079 інвалідів. Загалом із близько 77 тисяч волинських інвалідів 10 тисяч 140 неповносправних працевлаштовані на підприємствах, де працює понад вісім робітників.
Підсумком «круглого столу» стало підписання меморандуму про спільні дії над створенням умов для реалізації права на працю осіб із обмеженими можливостями.
Довідково:
Проект «Об’єднуємо зусилля для зайнятості кожного» виконується Волинським обласним осередком Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів із вадами зору «Генерація успішної дії» за фінансування фонду прав інвалідів Фундації Тайдз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus