USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Архієпископа Михаїла насторожили слова Клімчука

17 Лютого 2011 17:36
Архієпископ Луцький та Волинський Михаїл заявляє, що на Волині не відчуває дискримінації православної церкви Київського патріархату з боку влади.

Про це він розповів в інтерв’ю газеті Сім’я і дім.

У розмові про імовірне знищення Української православної церкви Київського патріархату, про яке заявляв свого часу Патріарх Філарет, владика Михаїл зазначив, що на Волині він поки що не відчув тиску на його церкву.
«Патріарх розповідав про загальну ситуацію в країні. У регіонах вона різна. В одному може бути тиск і неприязнь, в іншому – ієрархи та влада домовляються і добре співпрацюють», - сказав Михаїл.

«Перші особи держави декларують, що до всіх церков ставляться однаково. Насправді на всі заходи запрошують представників тільки однієї конфесії – Московського патріархату. Така поведінка перших осіб нашої держави насторожує частину суспільства. Декларується одне, а на практиці – інше», - сказав архієпископ.

«Щодо Волині я не можу сказати, що є дискримінація. Інша річ, що на особистісному рівні хтось із владних мужів може дозволити собі відкриту підтримку певної конфесії. Ми згодом побачимо, чи їхні вислови матимуть підтвердження», - розповів священик.

«Ну ось, наприклад, була заява, що цей рік — рік посиленого будівництва одного храму в Луцьку. Сказано: «То головна будова області», - процитував владика Михаїл.

Нагадаємо, 10 січня під час візиту керівника Волинської єпархії УПЦ МП митрополита Ніфонта до обласної державної адміністрації губернатор Борис Клімчук сказав: «Цей рік – рік посиленого будівництва Храму Всіх Святих землі Волинської. То головна будова області. Так сказали ми з Володимиром Івановичем, і так буде», – заявив Клімчук, киваючи на голову облради Володимира Войтовича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Українець Показати IP 17 Лютого 2011 18:40
Михаїл вчився в духовній академії в Ленінграді.Філарет теж колишній митрополит Київський,ще при патріарсі Пимені.То чому вони зараз так зневажливо відносяться до того,звідки вони вийшли і де отримали духовні освіту і сан?
Scouce до Українець Показати IP 17 Лютого 2011 20:04
Філарет, здається, взагалі, був ректором Московської академії
ha Показати IP 17 Лютого 2011 18:52
Духовну освіту і сан дає Бог, а не патріархат. І де ви бачите зневагу?
Ястребок до ha Показати IP 18 Лютого 2011 11:42
Сан дает Бог? Что, и первому Патриарху УПЦ КП Сам Господь дал сан? Или всё-таки ему дали сан раскольники-самосвяты?..
іринка маленька Показати IP 17 Лютого 2011 18:55
Звичайно,Храм Всіх Святих землі Волинськоі,головна будова міста.Мішка і його розкольники відібрали Собор,тепер православні будують новий
ігумен Мелентій Показати IP 17 Лютого 2011 19:15
...о це ж такі подвижники віри...
Anti-Mafia Показати IP 17 Лютого 2011 19:29
Не варто владі втручатись в церковний бізнес - завжди буде крайньою...Конституція чітко виписала рецепт проти попівської ревності - "церква відокремлена від держави..." Слід чиновникам про це завжди пам'ятати.
goodok Показати IP 17 Лютого 2011 20:41
Українець, ми ж теж народились всі в СРСР... Сильно ти поважаєш союз і його порядки? Коли сьогоднішні патріархи навчались в духовних академіях при союзі, то вони були неугодними тодішній владі, так як християнство загалом зазнавало гонінь в СРСР. І не було тоді поділу на патріархати, доки священникам - виходцям з України - не почали обмежувати їхні канонічні права. Правльно кажете, що не варто владі втручатись у церковні справи. Але ж влада вже вступила в цю гру на бік московського патріархату, то якось оборонятись треба!?
))) до goodok Показати IP 17 Лютого 2011 22:18
РПЦ тоді була філією КДБ, усі високозаслуженниє персони РПЦ на чолі з Філаретом (кандидатом на патріарха РПЦ і ярим гонітєлєм тих, хто хотів в українських семінаріях викладати українською), ховали під рясами погони ;-) так воно і залишилось дотепер. обороняльщікі ))) всі вони - одна зграя. А ми - лохі )))
Оо Показати IP 17 Лютого 2011 20:54
Як попередні роки був Шиба мером Луцька, то стільки разів словом і, головне, ділом підтримував лише КП, то Михаїлу було геть добре від того. А тут, бач, доводиться звикати до інших реалій ))) Вважаю, що підтримка Клімчука МП у рази менша, аніж Шиби КП. А для Луцька мер не менше, як губернатор. У ряді питань - більше. А Клімчук просто хоче допомогти у будівництві кафедрального храму. Це - знакова будівля для області.
Ястребок до Оо Показати IP 18 Лютого 2011 11:43
Респект!
Сказавши А, слід сказати Б Показати IP 17 Лютого 2011 22:52
А чому ж Клімчуков не допоможе нещасними 5 ма тисячами грн на придбання дисплея Брайля для незрячих дітей. Це ж під його патронатом стільки реклами було.
він Показати IP 18 Лютого 2011 08:39
нехай михаіл розкаже як продав церковну землю навпроти Глобусв
паралель Показати IP 18 Лютого 2011 10:57
та хіба наш губернатор мало що "говорив",меньше уваги звертати на всяку балаканину та служити Богу і людям,бо власть не вічна...
володя волинський Показати IP 18 Лютого 2011 12:33
московька церква чинила злочини проти Українського народу і повинна бути заборонена на Україні.На своїх синодах забороняла українську азбуку,Українську мову,грабувала і знищувала Українську церкву,відбирала силою армії Українські церкви, переслідувала українських священників,героям нації оголошувала анафеми до сьгодні не визнає незалежність України,підкупом купила собі за золото і соболі,московський пристол,ліквідувала патріарха України,знишувала і продовжує знищувати Українську помістну церкву.Знищенню Української цєркви служить вся банда Януковичів і холуїв тушок.
Назар Показати IP 18 Лютого 2011 12:47
Ганьба манкурту Климчуку -ворогу народу України і нашій помістній церкві.Зрадник державних інтересів Українців, продався Януковичу і готовий запродати і віру нашу.
володя волинський Показати IP 19 Лютого 2011 11:00
Ганьба таким Климчукам,у них нічого святого в душі немає,готовий служити кожному ворогу Української держави за майно і посаду.Національна революція покарає жорстоко за зраду всіх ворогів України.
Оо Показати IP 20 Лютого 2011 20:22
Володя, ви вже раз зробили революцію. Я нагадаю: кілька днів Луцьком (в інших містах не був) було не пройти, не проїхати, усі гуділи в автосирени, кричали з машин, раділи, мітингували. Потім це назвали "помаранчевою революцією". А потім... А потім ми усі знаємо, що було. Ющенко і Тимошенко гризлися за владу, їхні депутати продовжували ділити майно, плювати на усіх людей. Як, зрештою, і УСІ, хто мав хоч яку владу. Хто змінився після "помаранчової"? Хоч один можновладець став ближчим до лбдей? І, зрештою, таки покидьки як той "депутат", що людину з кабаном спутав - це ж не Януковича людина. А суддя Зварич? А скільки їх, таких... Так що, Володю, кому довірите революцію очолити?
володя волинський Показати IP 20 Лютого 2011 21:35
Ви просто не розумієте,що настає час соціальних і національних революцій.Більшість народів скинуть диктаторів і януковичів.Молоді люди хочуть соціально-справдливої,національної Української влади.Корумпованих комуністичних соціалістичних злодіїв геть від влади.Владу візмуть Українські патріоти-ВО Свобода і їх побратими націоналісти.Проведуть націоналізацію пограбованої Української промисловісті,організують правильний розподіл ВВП і з чіткою національною програмою розвитку Україна почне своє національне відродження.
володя волинський Показати IP 23 Лютого 2011 09:43
Молоде покоління у більшості країн світу гонять злодіїв -диктаторів,а нам москва навязала сфальшувавши вибори диктатора януковича і банду ПР.Наслідки їх керування пожинаємо всі-загальне зубожіння громадян України.Погнати їх можна тільки Революцією,диктатура заперечує демократію,продовжує своє існунвання до бесконечності.
Olexandr до володя волинський Показати IP 3 Березня 2011 14:10
"Молоде покоління у більшості країн світу гонять злодіїв -диктаторів" - а ми будемо гнати ревнителів христової віри.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus