USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Архієпископу Михаїлу - 44 роки

9 Травня 2010 08:39
Архієпископові Луцькому і Волинському Михаїлові 9 травня 2010 року виповнилося 44 роки.

Про це повідомляє офіційний сайт Управління Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Оскільки цього дня і владика, і духовенство беруть участь у заходах, присвячених Дню Перемоги, відзначення дня народження традиційно переносять.

Тож 10 травня владика очолить Божественну Літургію та подячний молебень у кафедральному соборі Святої Трійці. Початок Богослужіння – о 9.00. Після молитви подяки владика Михаїл прийматиме вітання.

Довідково:

Владика Михаїл народився в селі Лосятин Тернопольської області, неподалік Почаєва у селянській сім’ї Семена Зінкевича. Назвали Тимофієм. У 1984 році закінчив Почаївське СПТУ №1 за спеціальністю слюсар електронних виробів і автоматики. у 1987-1988 роках працював в Почаївській лаврі після служби у військово-морському флоті.

У 1988-1990 роках був паламарем в Черкаській церкві Різдва Богородиці. Закінчив Санкт-Петербурзьку духовну семінарію та Київську духовну академію.

9 жовтня 1997 року був висвячений на диякона митрополитом Луцьким і Волинським Яковом. 10 жовтня 1997 року прийняв черничий постриг, теж звершений митрополитом Луцьким і Волинським Яковом.

У 1997-2000 служив у Тернопільському Свято-Троїцькому духовному центрі імені Данила Галицького, потім - у Київському Свято-Михайлівському золотоверхому чоловічому монастирі.

У жовтні 2000-го був обраний єпископом Сумським і Охтирським і висвячений на єпископа. У 2002 му був призначений єпископом Чернігівським і Ніжинським.

З 31 травня 2004 року – єпископ Луцький і Волинський. У 2009 році був піднесенний до сану архієпископа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Влад Показати IP 10 Травня 2010 16:46
Поправка:артистепископ
Володимир Борщевич Показати IP 10 Травня 2010 18:58
Згоден з попереднiм дописувачем. 23 листопада 2009 р. владика Михайло був присутнiй на рок-концертi, проведеному в столицi на пiдтримку В. Ющенка. Напевно, це перший такий випадок серед владик УПЦ-КП. Як каже один юзер ЖЖ, комендуючи разом з отцем Вiктором Пушком наведене фото – “прогресивний” виявився Волинський владика: http://ledilid.livejournal.com/455003.html Яка ще тут може бути паралель з бужениною Фiла – тут було ще “круче”, тут був реальний “драйв”.Самолюбування Михайла правда не зна меж. Владика Якiв колись розказував членам Луцького братства, як його рос. монахи з Лаври вигнали: вночi вивезли його одного до найближчого лiсу машиною (щоб не викликати заколоту частини мирян), там викинули, а наступного ранку владика Якiв самотужки добрався до свого села Лосятин. Тепер же владика Михайло став твердити, начебто його охороняв у той час, коли виганяли, начебто завжди був поруч… Начебто його й самого (тобто Михайла)монахи Лаври намагалися вбити, побити, але страху у нього не було. Каже, що, мовляв, за розпусту багато священства потрапить до пекла. А чому б не почати Михайлу з виправлення себе (хто зна достеменно про його особисте життя, той мусить здогадатися, про що я кажу)? Тим часом духовнi “чада” владики Михайла вже встигли показати себе. Розпустою вiдзначилися священик Сергiй Сивий з Локачинського району та схимонах Адам (Перванчук) з Луцького Замкового монастиря. Але Михайло обмежився лише почисленням цих людей за штат. Владика Михайло заставляв у церквах продавати церковний часопис В. Гребенюка та книги луцького видавництва УПЦ-КП, створив комiciю для церконих ревiзiй, яка займалася фактично здирництвом серед священства. Останньо владика Михайло хоче окатоличити Волинь власними “новаторствами” - хресною дорогою, культом католицьких святинь. Соромно за таких псевдоправославних владик…
Володимир Борщевич Показати IP 11 Травня 2010 10:45
Ця людина брала участь у службi, що була приурочена до утворення у 2008 р. Луцького екзархату УГКЦ. Владика Михайло останньо дуже активно поширює на Волинi культ Матері Божої Неустанної Помочі – греко-католицького образу. Каплиця на честь iкони Матері Божої Неустанної Помочі указом владики Михайла була вiдкрита у 2007 р. при Володимир-Волинськiй школi-iнтернатi. Текст указу було оприлюднено на сайтi владики Михайла (якщо пiсля цього мого допису цей указ не видалили, звичайно) http://www.pravoslavja.lutsk.ua/dokumenty/dokument/?newsid=399 Також священики УПЦ-КП з Володимир-Волинського “деканату” (не благочиння, а саме деканату, так наказав називатися владика Михайло) УПЦ-КП неодноразово брали участь в урочистостях з нагоди вшанування “святого Йосафата Кунцевича”. Взагалi, назви посад в УПЦ-КП на Волинi породжують ряд питань – католицьке походження мають термiни “декан” (чому б не вжити православне слово “благочинний”), “капелан” (у православних це поняття застосовуване лише для означення вiйськового священства, а указами владики Михайла – запровадженi посади “капеланiв” у цивiльних закладах: капелан Волинського ун-ту – Михайло Бучак, капелан Луцького педколеджу – Вiктор Пушко, й так далi). А ось тепер – так звана “Хресна дорога”. Також Михайло чинить заколот у Нiмецькому деканатi УПЦ-КП. Ось приклад: за його благословенням було утворено окрему парафiю в його пiдпорядкуваннi у м. Целле у ФРН. На заклики Фiла контактувати з благочинним Нiмеччини отцем Паулем Ехингером настоятель Юрген Кошорек вiдреагував негативно, заявивши, що для нього один авторитет – це владика Михайло. http://www.ukrainian-church.de/pdf/Celle.pdf А недавно владика Михайло остаточно взяв пiд власний омофор громаду в Целле (Целлє), призначивши туди на початку 2010 р. для обслуговування храму настоятеля Жидичинського монастиря, отця Костянтина (Марченка). Невже Михайло ставить себе вище Фiла? Може, хоче успадкувати “будьонновку” Фiла? Але ж його освiтний та моральний рiвень для цього явно замалий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus