USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Башкаленко викрив, як зв’язківці нечесно вибивають борги

5 Жовтня 2010 12:14
До першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка звернувся інвалід війни І групи, кавалер ордену «Слава» Микола Зацерковний.

Він повідомив, що підозрює у незаконних діях державне підприємств «Укртелеком» і попросив допомоги у вирішенні проблеми, - повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

87 річний ветеран розповів, що через каліцтво давно не полишає домівки, де живе з донькою-пенсіонеркою.
Єдиним зв’язком із зовнішнім світом для нього були проводове радіо і телефон. Але близько 2 років тому радіоточка замовкла. На прохання відновити лінію, сервісний центр «Укртелекому» не відреагував, але рахунки за користування радіоточкою надсилав щомісяця. За послугу, якої не отримував, інвалід не платив. Тоді йому зателефонували і повідомили, що відключають телефон, поки борг у 80 гривень за проводове радіо не буде сплачено.
Проблему ветерана залагодили, і того ж дня телефонний зв’язок відновили.
А от в сервісного центру Волинської дирекції «Укртелекому» проблеми тільки починаються. За згаданим фактом Олександр Башкаленко провів консультації з технічними службами, фахівцями антимонопольного комітету та спеціалістами у справах захисту прав споживачів.
З’ясувалося, що до практики, коли позбавляли однієї послуги аби «вибити» оплату за іншу, зв’язківці вдавалися не раз. Таким чином порушувались споживчі права сотень волинян.
«Це дуже схоже на шантаж. Державне підприємство не мало ні законного, ні морального права чинити так. Якщо існують борги – є законні методи їх повернення. Я вже не кажу про те, що стягуються кошти за послуги, які не надавалися. А також про те, що користувачами проводового радіо є переважно пенсіонери, а вони, як відомо – найдисциплінованіші платники», - зауважив Олександр Башкаленко. -
Принагідно Олександр Башкаленко доручив відповідним службам дати правову оцінку включенню в оплату телефонного зв’язку так званого авансового платежу, нарахуванням абонентської плати за період, коли телефон не працював, а також відновленню телефонного зв’язку аж на третій день після погашення заборгованості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Feru Показати IP 5 Жовтня 2010 14:23
Чисто «советский» подход к анализу проблемы. Юридически неграмотное освещение ситуации. Если менеджеры высшего звена так поступают, то «грош им цена». Чтобы сразу критиковать Оператора, нужно для начала изучить существующее законодательство и условия Договора с абонентом, а потом «пиариться»..
Українець Показати IP 5 Жовтня 2010 16:59
Яке там викрив,настучали жополизи от і вся викриваловка.Ніби Башкаленко ніколи не чув такого прикола за радіоточки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus