USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Байцим: Регіонали погіршують життя власним виборцям уже сьогодні

26 Листопада 2009 10:54

Деякі бізнесмени, близькі до Партії регіонів, через підконтрольні їм облгази намагаються спровокувати внутрішню кризу газового сектору України, - каже заступник голови Волинської облдержадміністрації, кандидат економічних наук Василь Байцим.
Так, за інформацією ДК «Газ України»: «…найбільшими боржниками перед цією державною структурою за природний газ, спожитий  протягом минулого та нового опалювальних сезонів є підприємства комунальної теплоенергетики (ТКЕ) Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Запорізької та Луганської областей. Станом  на 23.11.09 борги перед групою компаній  підприємств ТКЕ кожної з вказаних  областей за спожитий з 01.10.08 газ складають від 141 млн. грн. до 437 млн. грн., а рівень оплати – від 59% до 76%. Сума боргу за газ теплопостачальників цих областей перевищує 1,39 млрд. грн».                                
І хоча українські споживачі, домогосподарства цих та інших регіонів України справно платять за спожитий газ - значна частина коштів до «Нафтогазу» так і не надходить. Розрахунки блокуються через облгази на рівні місцевої влади згаданих вище областей. І найбільшими боржниками є підприємства ТКЕ, де місцева влада належить саме представникам Партії регіонів.     
Штучно створена заборгованість ускладнює акумулювання НАК «Нафтогаз України» коштів для вчасних і повних розрахунків за імпортований природний газ. Тобто, Партія регіонів свідомо йде на створення загрози для газо- і теплопостачання в базових для себе регіонах, щоби створити додаткові проблеми уряду Юлії Тимошенко, який сьогодні робить все, щоб розрахунки за газ із Росією проходили вчасно і в повному обсязі. Таким чином, получається, що політика Партії регіонів в галузі газо- та теплопостачання реально спрямована проти власного виборця», - каже Байцим.  
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus