USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Безробітних на Волині удесятеро більше, ніж вакансій

17 Грудня 2010 15:14
Для зареєстрованого ринку праці 2010 року були характерні тенденції збільшення рівня працевлаштування незайнятого населення, скорочення обсягів зареєстрованого безробіття, збільшення середнього розміру допомоги по безробіттю.
У січні–листопаді до служби зайнятості, як і рік тому, звернулось понад 36 тисяч волинян. За сприяння останньої цьогоріч працевлаштовано 23,2 тисячі осіб. Серед них 46% – жінки, більше половини – молодь у віці до 35 років. Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Волинській області.
Майже 10 тисяч громадян області дещо поліпшити своє матеріальне становище під час громадських робіт. На оплату праці зайнятим на громадських роботах за 11 місяців витрачено понад 5 мільйонів гривень.
Невідповідність професійно-кваліфікаційного складу безробітних сучасним вимогам роботодавців є однією з причин обмеження можливостей працевлаштування. З метою отримання нової професії або спеціальності за 2010 рік пройшли навчання 1,5 тисячі осіб.
Разом з тим пропозиція робочої сили в області в 10 разів перевищує потребу в ній, в тому числі на місця робітників – у 8, на вакантні посади службовців – вдесятеро, на місця, які не потребують спеціальної підготовки – у 24 рази.
У статусі безробітних на 1 грудня перебувало 11,4 тисячі незайнятих громадян, або 1,9% населення працездатного віку. Порівняно з початком року їх число зменшилось на 11%.
Із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття видатки на виплату допомоги у зв’язку з безробіттям з початку року становили 66,5 мільйона гривень, або в середньому по 616 гривень кожному безробітному, який її отримував. Рік тому – 93,2 мільйона гривень і по 537 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus