USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Клімчук не забуде «прольоту» заступників по «мажоритарці», – політологи

2 Листопада 2010 16:06
На місцевих виборах по «мажоритарці» до Волиньради «пролетіли» майже всі заступники голови облдержадміністрації, проте більшість у раді буде таки провладна.

Таку думку під час прес-конференції 2 листопада озвучили волинські політологи.

Голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход вважає, що «прольот» по мажоритарних округах найперших посадовців ВОДА матиме кадрові наслідки. Втім якими вони будуть говорити поки не береться.

Представники партії «Батьківщина», вважає політолог, навіть спільно зі своїми потенційними політичними партнерами з ВО «Свобода», партій «Наша Україна» та Єдиний Центр більшості не створять.

«Ймовірніше більшість буде підконтрольна голові Волинської обласної держадміністрації. Відповідно, всі ми знаємо стиль керівництва і можливості Бориса Петровича Клімчука», – висловлюється він.

Відтак, за словами Находа, очікувати, що обласна рада буде здебільшого політичним, аніж представницьким органом територіальної громади не доводиться.

«Хоча політики, як на мене, в обласній раді буде менше. Але присутність «Свободи» і Гузя часто буде заводити депутатів до прийняття якихось політичних рішень, заяв», – впевнений політолог.

Виконавчий директор Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Шелеп виборчий здобуток Партії регіонів на Волині оцінює крізь призму підтримки волинянами Клімчука, який йшов першим номером у списку «регіоналів», а в області давно має авторитет.

Шелеп вважає, що волиняни насамперед підтримали губернатора, і вже «віддаючи данину цьому керівнику, проголосували за ПР».

«Розкручення того, що першим номером в списку йде Клімчук дало ефект для усієї партії. За іншої ситуації, сумніваюсь, що Партія регіонів стільки б набрала», – переконаний політолог.

У всякому разі, каже Шелеп, «завдання мінімум» губернатор на Волині виконав, забезпечивши контрольовану більшість. Якщо такий прогноз справдиться, то Клімчук «буде наводити такі порядки, які він вбачатиме».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ястребок Показати IP 2 Листопада 2010 16:26
Волга (не Василий, а река) впадает в Каспийское море. Думаете, Янукович назначил бы Климчука губернатором, если бы не был уверен, что тот пойдет первым номером ПР и обеспечит неплохой как для бютовской вотчины результат?.. 100%-я лояльность к действующему главе державы всегда была самой сильной стороной Климчука-губернатора - или кто-то не согласен с этим не моим (т.е. не только моим) мнением?
Ястребок Показати IP 2 Листопада 2010 16:27
А насчет кадровых перестановок - как поживем, так и увидим. Они могут быть, но их может и не быть, ИМХО.
))) до Ястребок Показати IP 2 Листопада 2010 22:48
Клім їх для того і пхав на мажоритарні округи, щоб потім при нагоді тикати їх в їхній програш носами ))) як би йому від надвладдя дах не поїхав остаточно ;-)
Bert O-Nill Показати IP 2 Листопада 2010 19:24
This is sheert regions. What is fucking political esteblishment/
Я Показати IP 2 Листопада 2010 23:22
Клімчук - зе бест!!!!!!
Правдоруб Показати IP 3 Листопада 2010 10:54
Всё правильно, если бы не Борис Петрович, регионалам было бы намного хуже. А все заявления и шум Башкаленко, не более чем безграмотный популизм, если это ещё кому-то не понятно.
Volunyaka Показати IP 3 Листопада 2010 20:04
Я кстати не слышал, что бы Башкаленко гнал на Климчука, они и работают в связке...один дает свой рейтинг, а второй профессионально проводит выборы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus