USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Благодійний телерадіомарафон об’єднав дві єпархії УПЦ. ФОТО

17 Січня 2011 10:46
Під час благодійного телерадіомарафону «Бог багатий милосердям», котрий відбувся 12 січня у Луцьку і транслювався у прямому ефірі Волинською обласною телерадіокомпанією, виступив предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир – митрополит Київський і всієї України.
Марафон відбувся вшосте з ініціативи представників Волинської ради церков, повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
У студії Волинського телебачення перед виступами хорів звернувся до глядачів голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Він розповів про різні напрямки соціального служіння єпархії та наголосив, що добрі діла треба творити постійно, безкорисливо та таємно.
Волинську єпархію Української православної церкви представили Архієрейський хор Свято-Покровського кафедрального храму Луцька під керуванням Надії Романюк, хор храму святителя Миколая села Смолигів Луцького благочиння, молодіжний хор Свято-Пантелеймонівського храму Луцька та хор Хресто-Воздвижнського храму селища Колки.
Перед виступами хорів з вітальним словом до глядачів звернувся від імені керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Нифонта ректор Волинської Духовної семінарії протоієрей Сергій Ющик.
Вперше в цьому році перед виступами хорів Волинської та Володимир–Волинської єпархій УПЦ глядачі побачили відеозапис вітання предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира – митрополита Київського і всієї України, котрий в ці дні перебуває Зимненському Свято-Успенському Святогірському ставропігійному монастирі.
«Відрадно і приємно спостерігати, що на древній Волинській землі відбуваються ось такі заходи, як цей шостий телерадіомарафон «Бог багатий милосердям», – сказав митрополит. – Я радію тому, що обидві єпархії УПЦ – і Луцька і Володимир-Волинська – разом зі своїми архіпастирями не стоять осторонь соціальних проблем суспільства, а активно працюють на ниві соціального служіння Церкви Христової. Я підтримую милосердну ініціативу волинських архієреїв митрополита Нифонта та єпископа Никодима і благословляю їх добрі справи».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
читач Показати IP 17 Січня 2011 14:53
А чому описано лише про участь православних у телемарафоні? там, наскільки я знаю, брали участь і інші конфесії. Чому ЗМІ такі заангажовані???
Zheniok Показати IP 17 Січня 2011 15:15
інформація прес-служби, хто винен, що інші не захотіли нічо подавати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus