USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Богдан» і ЛАЗ воюють за «Євро-2012»

8 Жовтня 2010 09:27
Компанія «Богдан» та Львівський автобусний завод почали боротьбу за поставки транспорту містам, які прийматимуть «Євро-2012».
Корпорація «Богдан» подала скаргу в Антимонопольний комітет про порушення комунальним підприємством «Харківпас» закону «Про держзакупівлі» при купівлі 93 тролейбусів та 56 автобусів у Львівського автобусного заводу. 5 жовтня АМКУ своїм рішенням призупинив процедуру закупівлі. Про це повідомляє proUA із посиланням на «КоммерсантЪ-Украина».
«Закупівлю поза конкурсом «Харківпас» пояснив в обгрунтуванні застосування процедури закупівлі в одного учасника тим, що ЛАЗ є єдиним виробником цієї техніки в Україні. Але це не відповідає дійсності», – говорить віце-президент «Богдана» Володимир Гунчик.
Характеристики тролейбусів ЛАЗу Е-183 і «Богдана» Т701.10 практично ідентичні: 12 м, місткість 100 чоловік, двигун постійного струму.
Між тим, в ЛАЗі заявили, що, хоч «Богдан» і має аналогічну продукцію, ЛАЗ – єдине в Україні підприємство, яке має серійне виробництво необхідної техніки.
Аналогічно – блокуючи рішення місцевої влади про закупівлю транспорту у конкурента – чинить і ЛАЗ. 2 вересня в тендері на постачання 61 тролейбуса Криму переможцем було оголошено компанія «Богдан». Але договір з переможцем підписаний не був.
8 вересня АМКУ призупинив процедуру закупівлі через скарги ЛАЗу, який звинуватив МінЖКГ АР Крим у порушенні порядку проведення тендеру. У ЛАЗі кажуть, що МінЖКГ опублікувало вимоги до тендеру лише за місяць до його проведення, а однією з умов була наявність сертифіката випробувань тролейбуса на гірській трасі, отримання якого потребує більше часу.
Раніше був підписаний меморандум, згідно з яким Кабінет Міністрів має намір закупити у компанії «Львівські автобусні заводи» 1,5 тис. автобусів і 500 тролейбусів для міст, які приймуть чемпіонат Європи з футболу 2012 року: Києва, Львова, Харкова, Донецька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всеодно Показати IP 8 Жовтня 2010 11:00
Да й хай ржавіють. Закуплять якісь корейські та без сертифікатів.
VSC Показати IP 8 Жовтня 2010 15:20
Нормальная конкурентная борьба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus