USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Британські експерти дали Клімчуку «бронзу» за губернаторство

29 Грудня 2010 12:40
У рейтингу успішних губернаторів України, складеного британською організацією Transition Democracy Fund, голова Волинської ОДА Борис Клімчук – на третьому місці.

Результати дослідження представив директор регіональних програм Міжнародного Фонду Transition Democracy Fund Борис Петровський, - пише 29 грудня Кореспондент.

«Ми проаналізували роботу губернаторів за п'ятьма групами критеріїв. Це рівень демократії, рівень економічного розвитку та бізнес-свободи, рівень корупції, рівень підтримки населення, рівень розвитку соціальної інфраструктури та захисту населення. Це основні групи, які в свою чергу складаються з окремих показників», - повідомив Петровський.

За даними дослідження, лідери - губернатори Закарпатської, Полтавської, Волинської та Чернівецької областей.

«Це ті регіони України, які зуміли в 2010 році продемонструвати зростання у всіх основних показниках, що мають реальну вагу в державах молодих демократій, до яких відноситься і Україна. Ми будемо рекомендувати своїм клієнтам інвестувати саме в ці регіони», - заявив експерт.

Він переконаний, що складений рейтинг допоможе європейським інвесторам більш зважено підходити до питання інвестицій в окремі регіони, а українській владі дасть поживу для роздумів.

Дослідження проводилося в рамках грантового замовлення фонду Transition Democracy Fund (Великобританія) з метою вивчення ставлення громадян України до місцевої влади та регіональних еліт.

Transition Democracy Fund є недержавною організацією, що займається дослідженнями громадянського суспільства, демократії і внутрішньополітичних відносин у країнах колишнього Радянського Союзу.

TDF проводить моніторинг і дослідження внутрішньополітичних процесів в цих країнах і впливу місцевих еліт на розвиток демократії в них.

Десятка губернаторського рейтингу TDF виглядає таким чином:
1 Глава Закарпатської ОДА Ледіда О.О.
2 Глава Полтавської ОДА Удовиченко А.В.
3 Глава Волинської ОДА Клімчук Б.П.
3 Глава Чернівецької ОДА Папієв М.М.
4 Глава Вінницької ОДА Джига М.В.
4 Глава Донецької ОДА Близнюк А.М.
4 Глава Дніпропетровської ОДА Вілкул О.Ю.
4 Глава Івано-Франківської ОДА Вишиванюк М.В.
4 Глава Рівненської ОДА Берташ В.М.
5 Голова Ради Міністрів АРК Джарти В.Г.
5 Глава Житомирської ОДА Рижук С.М.
5 Глава Кіровоградської ОДА Ларін С.М.
6 Глава Запорізької ОДА Петров Б.Ф.
6 Глава Київської ОДА Присяжнюк А.І.
6 Глава Сумської ОДА Чмир Ю.П.
6 Глава Хмельницької ОДА Ядуха В.С.
7 Глава Херсонської ОДА Кістяк Н.М.
7 Глава Миколаївської ОДА Круглов Н.П.
8 Глава Харківської ОДА Добкін М.М.
9 Глава Чернігівської ОДА Хоменко В.М.
10 Глава Одеської ОДА Матвійчук Е.Л.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus