USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чверть перевірених ваг на ринках Волині непридатні до застосування

19 Січня 2011 15:25
Перевіривши 148 торгових місць на 5 ринках Волині, спеціалісти ДП «Волиньстандартметрологія» з’ясували, що 57 одиниць вимірювальної техніки, або 25%, непридатні до застосування.
Порушення метрологічних норм і правил виявлено на 39 торгових місцях, що становить 26,4% від загальної кількості, повідомляє офіційний сайт ДП «Волиньстандартметрологія».
Перевірялись суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю на території ринку підприємця Загородньої Н.О., ринку «Лучеськ» ПП «Торговий Альянс», ринку «Привіз» ТзОВ «Екопрод», ТК «Пасаж» ВКФ «Домінанта», Горохівського госпрозрахункового ринку.
У 39 випадках виявлено порушення вимог Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», а саме: застосування непридатних ваг і гир при здійсненні торговельно-комерційних операцій та розрахунках між покупцем і продавцем за придбані овочі, фрукти, рибу, ковбасні вироби, цукерки.
Було обстежено 228 одиниць засобів вимірювальної техніки – ваги, гирі, що застосовуються у сфері торгівлі. З них 57 одиниць, або 25%, визнано непридатними до застосування: мають закінчений терміном повірки, без тавра повірки, невірні за результатами інспекційної повірки.
За результатами перевірок видано приписи на заборону застосування непридатних засобів вимірювальної техніки та визначено терміни усунення порушень, притягнуто до адміністративної відповідальності 39 суб’єктів підприємницької діяльності із загальною сумою штрафів 5,2 тисячі гривень.
З метою контролю за виконанням приписів ДП «Волиньстандартметрологія» на ринках підприємця Загородньої Н.О. та «Привіз» ТзОВ «Екопрод» проведено повторні перевірки.
На ринку підприємця Загородньої Н.О. вимоги метрологічних норм і правил двома суб’єктами підприємницької діяльності були не виконані, тобто порушення не усунуті, і їх повторно за невиконання приписів було притягнуто до адміністративної відповідальності із загальною сумою штрафів 255 гривень.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus