USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Депутати облради затвердили регламент

22 Грудня 2010 14:55
Сесія обласної ради 22 грудня затвердила регламент для роботи на наступні п’ять років.
Регламент складається з дев’яти розділів і визначає порядок діяльності обранців, роботу в депутатських комісій, норми етики та ведення пленарних засідань.
Зокрема, згідно з регламентом сесії будуть розпочинатися і закінчуватися виконанням гімну. Нагадаємо, що депутат Віталій Собко пропонував також починати сесію з молитви, аргументуючи це, зокрема, тим, що така практика є в інші областях. Однак депутати не підтримали таку пропозицію.
Згідно з регламентом сесія проводиться не менше як один раз на квартал. Вона розпочинається о 10 ранку з двома двадцятихвилинними перервами і триває до 19 години. Під час сесії головуючий створює рівні умови для усіх виступаючих.
Згідно з правилами депутатської етики, яка передбачена в регламенті, обранці не мають право використовувати образливі, лайливі слова, закликати незаконних дій. А також під час виступу заважати промовцям викриками та вигуками, оплесками. Якщо ж депутати своїми діями заважають проведенню сесії – головуючий може дати зауваження. Або ж – оголосити перерву чи закрити сесію через порушника.
У новому регламенті передбачено, що у разі коли депутат протягом року більше половини засідань пропустив без поважних причин – депутати можуть ініціювати звернення до виборців для відкликання обранця.
Окрім цього у раді згідно з регламентом передбачається створення фракцій і депутатських груп. Групи мають бути не менше як з п’яти депутатів.
Свої голоси «за» запропонований регламент віддали 44 депутати з 80-ти
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus