USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Депутати Волиньради отримають по 12 тисяч, аби «допомагати людям»

16 Грудня 2010 07:19
Розмір депутатського фонду кожного обранця Волинської обласної ради на 2011-й рік може сягнути 12 тисяч гривень.

Внести таку пропозицію на розгляд наступної сесії Волиньради вирішили 15 грудня на засіданні постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю.

Як розповів голова комісії, депутат облради від «Нашої України» Володимир Навроцький, ці гроші передбачаються у кошторисі для того, аби кожен депутат міг виділяти їх у якості матеріальної допомоги громадянам, які до нього звертаються.

«Сума у дві тисячі гривень, яка була у нинішньому році, вкрай мізерна. Тому ми вирішили рекомендувати сесії передбачити в кошторисі по 12 тисяч гривень. Хоча я розумію, що це серйозне навантаження на бюджет», – висловився він.

Натомість заступник начальника відділу з питань фінансово-господарського забезпечення діяльності Волиньради Катерина Іщук зауважила, що навряд чи буде така фінансова спроможність, мовляв 12 тисяч гривень надто велика сума для обласної казни.

«Таку можливість буде шукати голова облради у розмові з головою адміністрації та начальником фінансового управління. Якщо вони доведуть, що такої можливості немає, то ми з цим погодимось. А так депутати мають право передбачати такі кошти», – пояснив Навроцький.

Підтримав позицію свого колеги і «свободівець» Анатолій Вітів, який навів приклад Тернопільської облради, депутатом якої він був раніше. За його словами, там сума депутатського фонду за часів його каденції теж сягала 12 тисяч гривень.

«Дві тисячі – це ніщо. Половину в бюджеті і так розворують. А виділимо більше у фонд, то хоч людям поможемо», – висловився він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 16 Грудня 2010 07:38
БОГОДІЛЬНЯ ?...ДАЮТЬ ПОДАЧКИ,ШОБ ПОТІМ ДОЙНУТИ ПО-ДОРОСЛОМУ ...
НЕБАЙДУЖА Показати IP 16 Грудня 2010 09:30
впевнена, що це премія для доброго святкування нового року і Різдва. Зарплати, кажуть не ждіть до лютого. гм, а де ж вона візьметься, як будуть так ДОПОМАГАТИ ЛЮДЯМ!!!
лучанка Показати IP 16 Грудня 2010 13:31
Якщо депутати в першу чергу думають за власний фонд - а це більше мільйона гривень з бюджету, то варто негайно за цей мільйон проводити позачергові вибори,і так до тих пір, допоки в Раду не прийдуть люди, які в перші ріки доведеть, що здатні покращити економічний стан області, підняти рівень життя людей, наповнять обласний бюджет, виконають обіцяні програми, а тоді беруться за власні фоднди.
Mirna Показати IP 18 Грудня 2010 10:39
любі коментатори, ці гроші вони ніяк не можуть підмутити. вони крадуть зовсім з інших джерел

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus