USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Директор культурно-просвітницького центру Ковеля нараховувала собі удвічі більше зарплати

24 Грудня 2010 16:44
У Ковельському міському культурно-просвітницькому центрі ревізія Контрольно-ревізійного управління виявила значні порушення у фінансово-господарській діяльності.

Про це повідомила 23 грудня газета «Волинь нова».

Ревізія стосувалася діяльності центру за друге півріччя 2008-го, 2009-й та перший квартал 2010 років.

За 2009 рік збитки культурно-просвітницького центру становили 87,1 тисячі гривень. А за перший квартал поточного року - вже 54,5 тисячі гривень.

Кредиторська заборгованість на 1 квітня 2010 року становила 174,4 тисячі гривень.

Інші факти, зазначені в акті КРУ, взагалі важко оцінити з точки зору моралі та совісті, - пише «Волинь нова». Зокрема, «ревізією правильності та законності нарахування заробітної плати керівнику підприємства встановлено, що згідно зі штатним розкладом та табелів обліку робочого часу за весь ревізійний період директор підприємства Вальчук О. І. працювала по 4 години в день, тобто на 0,5 посадового окладу. А заробітна плата щомісячно нараховувалась у розмірі посадового окладу», - цитує газета результати перевірки КРУ.

Цим порушено статтю 20 Закону України «Про оплату праці».

Як наслідок, Вальчук О. І. незаконно нараховано та виплачено заробітної плати на загальну суму 13240,47 гривні.

Олена Вальчук у червні 2009 року уклала договір із фізичною особою (позикодавцем) на суму 100 тисяч гривень. Про цю фінансову оборудку ні слухом ні духом не відали депутати Ковельської міської ради, саме до компетенції яких належить погоджувати подібні кредити. За цю позику культурно-просвітницьким центром сплачено відсотків на суму більше десяти тисяч гривень.
Не може не дивувати і отримання культурно-просвітницьким центром доходів у вигляді благодійної допомоги, яка в 2009 році становила 188,5 тисячі гривень. За перший квартал 2010 року благодійної допомоги надійшло на суму 18,4 тисячі гривень. Благодійники ж взагалі невідомі

«Подібних обсягів управ лінської розпусти наше місто давно не знало», - вважає громадська активістка, лідер ковельських соціалістів Людмила Стахорська.
«Факти грубого порушення фінансово-господарської діяльності культурно-просвітницького центру вражають не тільки розмахом фінансових зловживань, а й зачіпають аспекти морально-етичних цінностей, бо Олена Вальчук очолила ковельський осередок партії «Совість України» і отримала посаду директора міської гімназії», - зазначила Стахорська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 24 Грудня 2010 18:21
Виявляється , не тільки в м. Луцьку "керувала" ДКП "Молодість Мамосюк С.В. і роздерибанила 331 тис.грн., які потрібно було сплатити до бюджету. Падібні "мамосючким" були по всій Волині. Олена Вальчук , мабудь, теж з БЮТу. Во баби давали ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus