USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Директор музею не хоче ділитися з владою

26 Липня 2010 13:45
Директор Музею сільського господарства у селищі Рокині Луцького району Олександр Середюк стверджує, що місцева селищна рада хоче «вилізти йому на голову», намагаючись підпорядкувати собі діяльність музею.

Середюк розповів, що ще у 2008 році Рокинівська сільрада передбачила обов’язкове погодження з нею усіх заходів, що проводяться на території музею, складу делегацій та грошовий внесок у фонд розвитку селищної ради.

«Нашу сільську владу просто жаба душить. Вони спати не можуть, як до нас приїжджають автобуси з екскурсіями. І от вони видали шедевр, який стане пам’яткою бюрократичної творчості. Мені відправили вже три нагадування про те, що у фонд розвитку селищної ради кошти не поступають», – сердиться Середюк.

Директора музею обурює, що селищна рада «погрожує» йому «незаконністю» надання дозволів на відпочинок та проведення свят без їхньої згоди.

«Мабуть, у голови сільради реінкарнована душа якогось стукача з 37-го року, якщо вони додумались написати такий документ і втретє надіслати мені нагадування. Я звертався в прокуратуру, але там мені не симпатизують, бо там все домовлено. Зараз мене лякають податковою поліцією. Але так не повинно бути. Музей не може виконувати забаганки сільської ради», – наголошує музейник.

Голова селищної ради Рокинь Марія Піскар у свою чергу стверджує, що рішення сільської ради законне, а поведінка Середюка не відповідає його статусу, хоча він «дуже багато зробив для селища».

«З початком кризи наша селищна рада почала шукати усілякі можливості, аби наповнювати казну. Ми вирішили, що делегації іногородніх відвідувачів повинні сплачувати грошовий внесок у фонд селищної ради, оскільки музей знаходиться на нашій території», – розповіла вона.

Піскар прояснила, що прокуратура справді розгядала цю справу з ініціативи Середюка, і дала припис: таке рішення мають приймати не депутати селищної ради, а виконавчий комітет. Виконком ухвалив відповідне рішення, проте, зі слів голови, з 2008 року бюджет сільради «не отримав ще жодної копійчини».
«Поки спільної мови ми знайти не можемо», - каже Піскар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЛітРедактор Показати IP 26 Липня 2010 22:24
А хіба в козаків (справжніх, історичних, ане нинішніх - показних!)була якась приватна власність??? У Середючка-козачка, як бачимо із "замашок", є - МУЗЕЙ!)) Добре, що хоч Гуртовий у Торчині собі такого свавілля не дозволяє!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus