USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Енергетики за борги відключать водоканали Луцька і райцентрів

31 Березня 2010 10:22
ВАТ «Волиньобленерго» надіслало офіційні повідомлення про припинення електропостачання підприємствам водоканалізаційних господарств Луцька, Володимира-Волинського, Ковеля і Нововолинська – їм відімкнуть струм у разі несплати заборгованості за світло в двотижневий термін.

Волинські енергетики хочуть вдатися до каральних санкцій через неможливість подальшого кредитування окремих споживачів і враховуючи необхідність відновлення повноцінної діяльності, - інформує прес-служба ВАТ «Волиньобленерго».

На 26 березня заборгованість підприємств водоканалізаційного господарств найбільших міст області сягнула в Луцькому водоканалі 4,7 мільйна гривень (термін боргу - 4 місяці), Володимир-Волинському УВКГ - 1,4 мільйона (термін боргу - 4 місяці), Ковельському водоканалі - 1,2 мільйона (2 місяці), Нововолинському водоканал і – 600 тисяч гривень (термін боргу - 2 місяці).

Загалом протягом осінньо-зимового періоду 2009-2010 років стан розрахунків за електричну енергію споживачами області значно погіршився.
Приріст заборгованості за цей період склав 13,2 мільйона гривень (+45%). Він спричинений систематичними недоплатами підприємств житлово-комунального господарства області та бюджетними установами.

«Розуміючи труднощі ЖКГ і недостатнє наповнення бюджетів міст та районів, ВАТ «Волиньобленерго» досі обмежувалося нагадуваннями, попередженнями. Відтак, не застосовувало припинення чи обмеження електропостачання цим боржникам», - кажуть енергетики.

В умовах економічної кризи, значного погіршення платіжної дисципліни окремих споживачів та суттєвого приросту споживання електроенергії ВАТ «Волиньобленерго» усі зусилля і ресурси направило на забезпечення повних розрахунків з ДП «Енергоринок».

Для цього товариство змушене було зупинити виконання інвестиційних програм, скоротити витрати на оплату праці працівників та обсяги ремонтно-експлуатаційних робіт. А також відмовитися від підвищення тарифних ставок і окладів, припинити закупівлі матеріалів та енергетичного обладнання.

Генеральний директор ВАТ «Волиньобленерго» звернувся до міських голів Луцька, Ковеля, Нововолинська і Володимира-Волинського щодо сприяння погашенню заборгованості підприємствами водоканалізаційного господарства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus