USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Філарет освятив дзвони у Липинах під Луцьком. Фото

24 Травня 2010 13:16
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 23 травня в селі Липини освятив дзвони у новозбудованій церкві Святої Трійці.

Патріарх прибув на Волинь з пасторським візитом з нагоди престольного свята Троїцького кафедрального собору.

Подивитися на церемонію освячення прийшли не лише липинці, а й прихожани з Луцька і сусідніх сіл. Вони вистелили квітами дорогу до храму, багато з віруючих були одягнені у вишиванки.

Предстоятеля УПЦ зустрічав короваєм сільський голова Липин Богдан Гусак. Голова Волинської облради Анатолій Грицюк подарував Філарету оберемок білих троянд та попросив благословення, а голова облдержадміністрації Борис Клімчук вручив патріарху червоні квіти.

Після освячення дзвонів Філарет огляну храм, а потім разом з вірянами і керівництвом області рушив до площі біля сільського будинку культури. Тут Філарета зустрічали селяни, які у літніх кафе справляли Трійцю та святкували день села, який припадає на 23 травня.

«Ми повинні дякувати Богові, за те, що живемо в такий час, коли храми не руйнуються, а будуються і наповнюються людьми… Дзвони мають велике значення. Вони не лише закликають людей до храму, або на захист своєї Батьківщини, як це було в давнину. Вони відганяють ворожу силу і впливають на врожаї. Я дуже радий, що ви будете мати дзвони, які будуть закликати до молитви. Я також вражений вашим селом, яке набуває європейського виду», - зазначив Філарет.

Довідково:

Церква Святої Трійці була добудована цього річ і освячена 16 травня архієпископом Луцьким і Волинським Михаїлом. Будівництво храму відбувалося за кошти парафіян та за сприяння сільської ради Липин.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus