USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Гідропарк у Любомлі перетворився на пасовище для гусей

7 Вересня 2016 21:09
Любомльський гідропарк нагадує непрохідний ліс з болотами: бур’яни вже рівняються у висоті з деревами, а сморід застоєної позеленілої води відчувається ще здалеку, пише КОРДОН.

Зі слів перехожого любомльчанина, за радянських часів тут було чудове місце відпочинку для родин. А з 90-х років це все занедбали.

Тепер на цій території непрохідні хащі, галявини вкриті кропивою, стежки заросли. І лише велитенські верболози понад водоймами заховали це все від людського ока.
У кількох ставках вода чорно-зелена: в деяких з них люди зробили смітники, в інших – догнивають підриті бобрами дерева. Хоча риба та деяка звірина тут, попри все, водиться. Деінде витоптаний, очевидно рибалками, очерет.
В гідропарку ні душі. Лише пасуться кози та гуси. Бічною стежкою скорочують шлях в центр міста кілька перехожих.
Гідропарк знаходиться на балансі міської ради. Мер зазначив, що були такі особи, які хотіли орендувати цю територію. Але їх цікавила лише та частина, що прилегла до шосе. Й не так їх хвилювало облаштування парку, як зведення на цьому місці об’єктів підприємницької діяльності.

“Територія займає близько двох гектарів. Це здається, що лише покосити та повирубувати чагарники. Аби найняти відповідну техніку та провести всі роботи – потрібні великі затрати. Проблема ще й в тому, що там торф’яні грунти. Розчищаючи ставок, ми автоматично баламутимо воду в ньому й береги будуть обсипатися. Тому для облаштування місць купання й рибальства знадобляться чималі ресурси, завіз піску і так далі. Для належного облагородження необхідно до 2-х мільйонів гривень, яких у нас нема, – пояснює міський голова Любомля Роман Ющук. – Але ми вже розробляємо відповідний проект щодо гідропарку й подаватимемо його на міжнародний грант, аби залучити кошти звідти”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Абориген Показати IP 7 Вересня 2016 21:38
Это печально.
Бородач до Абориген Показати IP 7 Вересня 2016 23:03
Это прискорбно...
Ірина Показати IP 7 Вересня 2016 21:41
Для чого баригам-сигаретчикам гідропарк? У них і газу немає - і байдуже. Провіз 5 блоків, вклинився в чергу по дорозі назад, перед тим затарившись гнилим польським фаршем І ВСЕ!!! ЖИТТЯ ВДАЛОСЯ!! Ахах...., гідррпарк, ахахаха
Микола до Ірина Показати IP 7 Вересня 2016 22:17
От треба так в десятку попасти і додати нема що
Анонім до Микола Показати IP 8 Вересня 2016 21:45
А ви за всіх невирішуйте!!!
Ірина до Анонім Показати IP 9 Вересня 2016 00:21
А вИ - сц*кло в корні. Псевдонім в*Ш найсц*кливіший, найгниліший. Певно, вИ, як людина по натурі - підленька. І в школі хер*венько навчалися. Бо НЕ з дієсловами - окремо. Ахахахааа....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus