USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Глухонімі волиняни спілкуватимуться з поляками через словник жестів

25 Грудня 2009 11:29
Луцький навчально-виховний інтернат № 28 для дітей із вадами слуху, Володимир-Волинська школа-інтернат для глухих дітей та обласна організація Українського товариства глухих отримали в подарунок близько 200 українсько-польських словників мовою жестів.
 
Відтепер волиняни з обмеженим слухом можуть їхати до Польщі та спілкуватися з поляками. Адже цей словник-перекладач допоможе студентам, учням і туристам говорити з іноземцями мовою жестів.
 
Перший в Україні тематичний словник для батьків та глухонімих дітей надрукований накладом 3 тисячі примірників за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Здоров`я майбутнього» в рамках проекту «З книгою до дітей».
Авторами книги є спеціалісти-педагоги Житомирської спецшколи-інтернату для глухих Олена Бойчук, Сергій Загорулько, Тетяна Безпалько та польські сурдопедагоги – Божена Вонтроба та Анжей Хачевскі.
Презентація книги відбулася й за кордоном - у польському місті Любліні. Там у Спеціальному шкільно-виховному осередку для глухих дітей і молоді імені Яна Павла ІІ діти отримали в подарунок від українців 400 приміриників унікального словника, - пише Сім’я і дім.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
OrestN Показати IP 25 Грудня 2009 14:06
видно, глухи люди можуть стати більшими поліглотами ніж люди зі слухом
Таня Показати IP 25 Грудня 2009 22:34
До Польщі їхати то вони можуть, тільки от хто їх туди повезе?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus