USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Гоголь, Кіпіані, Бісмарк і Чистий Четвер. ЩО ВІДЗНАЧАЄМО, КОГО ВІТАЄМО

1 Квітня 2010 15:14
Першого квітня народилися колишній міністр закордонних справ, дипломат Володимир Огризко і журналіст, телеведучий і шеф-редактор програми «Великі українці» Вахтанг Кіпіані.

Сьогодні християни всього світу – православні, католики і греко-католики – святкують Великий, або Чистий Четвер. Він нагадує про Таємну вечерю Ісуса Христа і апостолів, коли був установлений обряд євхаристії – Святого Причастя.

У 1983 році народився російський співак і актор театру Сергій Лазарєв – колишній учасник гурту «Smash!!»

45 років святкує першого квітня російська акторка кіно і театру Ольга Дроздова. Слава до неї прийшла після серіалів «Королева Марго» і «Бандитський Петербург».

1 квітня 1934 року в Парижі з’явився на світ російський телеведучий, журналіст і перший президент Академії російського телебачення Володимир Познер.

Сьогодні виповнюється 57 років американському режисеру, продюсеру і актору Баррі Зонненфельду, який зняв, як режисер, фільми «Сімейка Адамс», «Люди в чорному», «Дикий, дикий Захід».

У 1929 році першого квітня народився чеський письменник-прозаїк Мілан Кундера – автор романів, есе, п’єс і віршів. Славу йому приніс роман «Невимовна легкість буття».

1 квітня в полтавському селі Великі Сорочинці народився відомий письменник, драматург і критик Микола Гоголь (1809-1852) – автор класичних книг «Мертві душі», «Ревізор», «Вечори на хуторі біля Диканьки», «Тарас Бульба» та «Вій».

195 років тому в цей день у сім’ї дрібних німецьких дворян народився Отто фон Бісмарк (1815-1898) – князь, політичний діяч і перший канцлер Німеччини. Політик вважається «батьком» сучасної Німеччини.

1 квітня у світі відзначають День сміху або День дурня. За однією з версій це свято запровадили, як жартівливе святкування весняного рівнодення.

У цей день в слов’янських країнах відзначають День народження Домовика – духу домашнього затишку і господарства, який прокидався саме в цей день.

У 1890 році бельгійський емігрант Шарль ван Деполь отримав в США патент на перший тролейбус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus